úterý 23. ledna 2024 | Adam Čuba

Je to pořád dokola, nedáváme góly, říká Vojtěch Riedl. Za šanci je rád

V obraně Beranů se v posledních dnech otevřel prostor pro Vojtěcha Riedla. Mladý obránce se objevil ve třech posledních duelech a jeho výkony jdou postupně nahoru, včera byl dokonce vyhlášen hráčem zápasu. Velkou radost to bývalému lídrovi juniorky nepřineslo, Berani totiž nestačili na Sokolov 2:3 a zápas se tak zjevně zklamanému obránci hodnotil jen velmi těžko. „Je to pořád dokola, nedáváme góly,“ začíná pozápasový rozhovor.

Vojto, jak se hodnotní prohra 2:3 se Sokolovem?

Těžce. Jenom když se podíváme na střely, tak je vidět, že jsme zase měli střeleckou převahu. To je furt dokola, nedáváme góly, chybí nám tam ten důraz. Sokolov měl pár šancí, dvě přesilovky a ty využil. Bohužel, na dva góly se nevyhrává...

Co si myslíš, že dnes bylo jinak oproti posledním zápasům, které se daly hodnotit pozitivně?

Těžko říct no. Já si myslím, že aktivní jsme byli stejně, obětavost tam byla, bruslení tam bylo, nahrávky šly do hokejky. Nevím, nejde se vymlouvat na štěstí nebo něco takového.

Soupeři na výhru stačilo jen 19 střel. Jak těžké bylo prosadit se proti takto pasivnímu týmu?

Sokolov hrál víc zezadu, zamkl obranné pásmo. My nejsme schopni dostat puk od modré do brány, nemůžeme se prosadit...

V obraně se pro tebe nyní otevřel prostor a hraješ pravidelně. Jak vnímáš svoji šanci?

Za šanci jsem rád, snažím se ji chytit za pačesy. Doufám, že ve výkonech budu pokračovat a přesvědčím trenéry, že můžu hrát.

Zápasy jdou nyní v rychlém sledu, jak se tedy nejlíp připravit na další duely?

Přesně tak, zápasy jdou v rychlém sledu. Hlavně nesmíme být psychicky špatní, musíme se z toho oklepat. Ještě musíme přidat, dát do toho větší obětavost, úsilí. Na soupeře se zřejmě musíme nachystat lépe.