úterý 02. ledna 2024 | Redakce

Vojtěch Tomi: Zlín má velké jméno, doufám, že si navzájem pomůžeme.

Nejnovějším přírůstkem zlínského A týmu se těsně po startu Nového roku stal důrazný útočník Vojtěch Tomi, jenž dorazil na měsíční hostování z Přerova. Devětadvacetiletý útočník především doufá, že pozvedne své výkony a rozehraje se do lepší formy. „Snad si pomůžeme navzájem, já týmu a tým mně, říká Tomi v prvním rozhovoru po příchodu do Baťova města.

Jaké má naše nová posila první dojmy ze zlínského angažmá? „Jo, první dojmy jsou dobré. Zlín má jméno, takže jsem spokojený. Všechno proběhlo hodně narychlo, v sobotu jsem přijel domů a volal mi manažer, že se mám hlásit ve Zlíně.“ Důrazný útočník především doufá, že se za měsíc mezi Berany vrátí zpátky do formy. „Chci pomoct týmu, trošku se zase rozstřílet. Bylo by fajn, kdybychom si pomohli navzájem, já týmu a tým mně, nezastírá motivaci ostravský rodák


Tomi by měl Beranům pomoci především svým důsledným a přímočarým stylem hry, s čímž také sám souhlasí. „Jsem hráč, který chodí přímočaře do brány, hodně střílím ze všech možných pozic,“ říká devětadvacetiletý forward. „S aklimatizací bych neměl mít problém, některé kluky znám delší dobu, jiné poznávám teď. Je tu hodně cizinců, to v Přerově nebylo,“ všímá si Tomi.

„Doufám, že se fanouškům bude naše hra líbit, jak moje, tak celého týmu. Snad nám budou fandit a chodit na zimák v hojném počtu,“ uzavírá rozhovor Vojtěch Tomi.