pondělí 01. ledna 2024 | Redakce

Změny v kádru Beranů: Na měsíční hostování přichází Vojtěch Tomi, opačným směrem Talafa s Pospíšilem

Hned ze začátku roku 2024 přichází změny ve zlínském hokejovém A-týmu. Na rozehrání do nedalekého Přerova odchází zkušený forvard Tomáš Pospíšil a mladý obránce Tadeáš Talafa. Na oplátku mezi Berany dorazí průbojný útočník Vojtěch Tomi.

Vojtěch Tomi dokáže být v rámci Chance ligy produktivní, dvakrát šel nad třicet bodů a patnáct branek, zkušenosti má i ze 101 extraligových startů. V Přerově hraje devětadvacetiletý útočník podruhé v kariéře, na Hané se objevil už v sezoně 2018/19 a letos se mezi Zubry vrátil. A bodově se mu dařilo celkem slušně, nasázel už sedm branek (7+3) a byl třetím nejlepším střelcem týmu. Navázat a snad i vylepšit tyto výkony se pokusí během měsíčního angažmá ve Zlíně.

Na oplátku do Přerova, který se snaží zvednout z 11. místa, vyrážejí Tadeáš Talafa s Tomášem Pospíšilem. Zkušený útočník Pospíšil byl letos často mimo sestavu (13 zápasů 1+1), nyní se odchází rozehrát k Zubrům, kde stráví měsíc a pokusí se nabrat formu z posledního play off, ve kterém Beranům pomohl sedmi body v patnácti zápasech.

Součástí loňské zlaté jízdy byl i obránce Tadeáš Talafa, který také odehrál všech 15 duelů play off. Letos nastoupil jen sedmnáctkrát (0+2) a nyní pomůže obranné letce Zubrů.