středa 27. prosince 2023 | Adam Čuba

Mikuláš Zbořil: Jsme rádi za dva body, doma ale musíme brát tři

V období po prosincové reprezentační přestávce se Beranům daří pravidelně sbírat body, ze tří duelů jich získali šest za dvě výhry a jednu prohru v nájezdech. Podíl na posledním skalpu Kolína (4:3sn) měl i obránce Mikuláš Zbořil, který dával šťastnou branku na 2:1. Zkušený zadák je spokojen se ziskem dvou bodů, zároveň ale zdůrazňuje, že zlínský výběr měl na domácím ledě i na výhru v základní hrací době.

Jak bys zhodnotil vítězné utkání s Kolínem?

Dnešní zápas se mi hodnotí docela těžko, řekl bych, že jsme měli herní převahu. Opakuje se to co se děje celou sezonu, my se na gól strašně nadřeme, navíc děláme hloupé individuální chyby, což soupeř dokáže využít. Jsme rádi za dva body, ale v naší situaci musíme brát tři. Navíc doma…

Myslíš, že pro tým bylo důležité, že vůbec poprvé v sezoně zvládnul nájezdy?

Asi jo, letos jsme měli ty nájezdy tragický, nedávali jsme moc gólů. A když už jsme je dali, tak jsme jich zase hodně dostali, ale zároveň to bylo vždycky hodně smolné. Každopádně je to důležité a to jak pro nás, tak pro Hufína.

Jak bys popsal svůj gól na 2:1?

Spíš to byla šťastná náhoda. Já jsem v tom zápase měl docela dost šancí, i lepších střel. Zrovna v této situaci jsem chtěl dávat střílenou přihrávku za gólmana, ten si to ale sám hodil přes rameno. Byl to šťastný gól ale jsem za něj rád.

V závěru jste soupeře ještě pořádně zmáčkli. Cítili jste, že ten zápas můžete urvat za tři body?

Jo, věřili jsme si. Měli jsme dobrý pohyb, což platilo po většinu zápasu. V závěru třetí třetiny jsme si vytvořili tlak, ale soupeř to dobře odblokoval. Takže se šlo do prodloužení…

Co bys ještě do dalších zápasů zlepšil? Stále vás trápí slabá produktivita a přesilovky, že?

Víc gólů, určitě. Přesilovky bych řekl, že se nám za poslední zhruba čtyři kola zlepšily, už to není taková tragédie. Ale furt si tím málo pomáháme. A nesmíme dostávat laciné góly, kdy třeba něco nedobruslíme nebo si neuhlídáme hráče.