úterý 19. prosince 2023 | Adam Čuba

Jakub Šlahař: Pevně věřím, že nás výhra nakopne

Naši hokejisté po pauze triumfovali nad nepříjemným Frýdkem-Místkem. Režisérem výhry byl tentokrát Jakub Šlahař (2+1), jenž se trefil po delším čase. V současné chvíli nejproduktivnější Beran se v rozhovoru vrátil k utkání s Rysy, reprezentačně přestávce a mluvil i o osobní pohodě.

Kubo, jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Jedním slovem úleva. Samozřejmě to byl těžký zápas, takhle po pauze jsme ale chtěli ten zápas za každou cenu urvat. Dnes jsme hráli hodně sebevědomě, což jsme i chtěli.

Tvůj gól na 2:1 byl nakonec vítězný. Jak moc důležitý byl v kontextu toho zápasu?

Určitě důležitý. Dostali jsme přesilovku sedm minut, což se moc často nestává. Myslím si, že jsme je mačkali, bylo tam hodně šancí. Lidi už nám možná trošku nevěřili, ale nakonec tam jeden gól padnul. My na střídačce jsme byli pozitivní, věřili jsme, že přesilovku využijeme.

Jak bys popsal své branky?

Já jsem tam dostával spoustu puků, vždycky se snažím střílet co nejrychleji, ale tentokrát to úplně nevyšlo na jedničku. Potáhl jsem si to, viděl jsem skulinku a jsem rád, že to tam spadlo. U toho druhého gólu bylo důležité, že jsme se v útočném pásmu udrželi na puku, Denis (Kindl) mě tam našel, já do toho prásknul a padlo to tam.

Střílení gólů vás zatím trápí. Cítili jste v tomto směru tlak?

Jo, táhne se to s námi od těch předchozích zápasů, kdy jsme nedávali moc gólů. Na tréninku na tom ale pracujeme, v repre pauze jsme se na to zaměřovali. Trenéři už to zmiňovali, my na tréninku ty góly dáváme. Je jenom otázka času, kdy se to promítne do zápasu a já doufám, že jsme to dneska zlomili.

Jak ses cítil osobně, trefil ses po delší době…

Byla to pro mě úleva, po změně realizačního týmu jsem dlouho nedal branku, samozřejmě v hlavě jsem to měl. Ale na tréninku mi to tam padá, takže jsem se snažil tomu věřit.

Co bys řekl k dlouhé sedmiminutové přesilovce?

Ta přesilovka je hrozně těžká, protože víte, že můžete ten zápas rozhodnout, lidi čekají, že jim nasypete pět gólů, což je trošku svazující. Já jsem rád, že jsme to hráli trpělivě, myslím, že to obě pětky hrály dobře. Nakonec z toho byl rozhodující gól.

Jak probíhala příprava v reprezentační pauze?

Měli jsme tam tři tréninky zaměřené na fyzičku, nějaké posilovny. Pak jsme měli den volna a následovaly další tréninky, to jsme se už soustředili na soupeře a na dnešní zápas. Řekl bych, že pauza splnila svůj účel.

Taková výhra asi může být velkou vzpruhou, že?

Je to pro nás důležité. Bylo volno, potrénovali jsme a já pevně věřím, že nás to nyní nakopne. Hráli jsme dnes velice sebevědomě a byli jsme silní na puku, to chceme. Teď to jenom přenést do dalších zápasů.