pondělí 18. prosince 2023 | Redakce

Generální manažer Jan Pravda a hlavní trenér Jan Srdínko odpovídali na dotazy fanoušků

V minulém týdnu měli naši fanoušci příležitost pokládat své dotazy na vedení klubu, z těch pak vznikl dlouhý rozhovor s trenérem Janem Srdínkem a generálním manažerem Janem Pravdou. Řešilo se spoustu témat od výkonů týmu, po mládež nebo posílení kádru. Nejdůležitější body jsme pro vás shrnuli níže v článku, celý rozhovor si potom můžete pustit na našich sociálních sítích.

O REKORDNÍM UTKÁNÍ DEVÁTÝCH TŘÍD:

Jan Pravda: Musím říct, že tato akce byla velmi úspěšná a krásná. Musím poděkovat trenérům, hráčům a samozřejmě divákům, vytvořili úžasnou atmosféru. Věřím, že tyto akce budou pokračovat dále.

O SKLADBĚ KÁDRU:

Jan Pravda: Tým si skládal Miloš Říha, dle jeho slov byl kádr připravený kvalitně, s tím že cílíme na postup. Bohužel začátek sezony se příliš nepodařil a sportovnÍ úsek řešil co dál. V průběhu sezony je velmi těžké hledat hráče z české nebo slovenské extraligy. Dívali jsme se do zahraničí, přišli zajímaví hráči. Finové přilili energii do týmu, bohužel potom přišel znovu úpadek, s tím bojujeme do teď.

O MLADÝCH HRÁČÍCH:

Jan Srdínko: Z Kanady se nám vrátil Lukáš Heš, za což jsme moc rádi. Primárně posílil juniorku, s tím, že jej můžeme využít i v A týmu. Máme tam i další kluky, kteří dlouhodobě podávají dobré výkony a zasloužili by si šanci. Potíž je v tom, že juniorka má úzký kádr a hraje důležitou část sezony.

O ODVOLÁNÍ MILOŠE ŘÍHY:

Jan Pravda. Bylo to složité. Po začátku sezony jsme tým na požadavek Miloše jako sportovního manažera překopali, sedlo si to, potom přišel zase úpadek. Odpovědnost byla jasně daná, nesl ji Miloš. Vše jsme konzultovali s majiteli, Miloš byl o všem informován. Na radě majitelů se rozhodlo, že Miloš Říha bude odvolán.

O NOVÝCH TRENÉRECH:

Jan Pravda: Honza Srdínko má obrovské zkušenosti, jako hráč získal sedm titulů v extralize, dva na Slovensku. Je to povahou vítěz a to my chceme. Už deset let trénuje, pracoval na Vsetíně nebo na Slavii. Je to plnohodnotná náhrada. Tým každopádně chceme ještě doplnit o jednoho asistenta.

O PŘÍPRAVĚ S TÝMEM:

Jan Srdínko: S každým z hráčů jsme dělali mítinky, mluvíme s nimi, třeba i o jejich roli v týmu. Kluky chceme nastartovat. Musím zdůraznit, že kluci vypadají na tréninku výborně, pracují velice dobře. Je to hodně o hlavě, musíme si začít víc věřit.

O TIGERS A BERANECH:

Jan Pravda: Máme jasnou koncepci, která je veřejná. Děláme společné nábory do hokeje, podařilo se nám zajímavé číslo 70 dětí. Mládežnické týmy hrají vedle sebe, hrají stejné soutěže, proto kluci mezi kluby většinou nepřecházejí. Důležité je, aby byli všichni hráči vytížení. V Akademii jsme týmy sloučili, vznikli Berani A a B. Béčka mají cíl postoupit do první ligy. Chceme mít velkou základnu. Vytvořili jsme i zázemí, vzdělání, spolupracujeme se školami a to jak středními, tak Univerzitou Tomáše Bati.

O PLÁNECH DO BUDOUCNA:

Jan Pravda: Bavíme se o rekonstrukci zimního stadionu, postupně sháníme finance, jednáme s investory. Už reálné je, že budeme mít LED panely podél trestných lavic. Dále připravujeme beraní aplikaci, vymýšlíme nové věci s maskotem, chceme se rozšiřovat na sociálních sítích. Je toho hodně, už nám chybí jen nastartovat ten tým.