čtvrtek 14. prosince 2023 | Redakce - marketing

Urostlý Švéd posílí Berany! Na zkoušku přichází obránce Stefan Warg

Sezóna Chance ligy se přelomila do své druhé poloviny a rozhodující fáze se tak blíží. Zlínští Berani, kteří se aktuálně dělí o průběžné 6. místo tak posilují hráčský kádr, se kterým se na jaře pokusí zopakovat loňskou jízdu vyřazovacími boji. Nejnovější posilou zlínské kabiny je urostlý švédský bek Stefan WARG, který zatím přichází na dvoutýdenní zkoušku. Nastoupit by měl již v pondělním utkání s Frýdkem-Místkem.

Stefan Warg byl v roce 2008 jako 143. v pořadí draftovaný do NHL týmem Anaheim Ducks. Následně dva roky nastupoval v zámořské WHL, kde vystřídal týmy Seattle Thunderbirds a Prince Albert Raiders. Následně se vrátil zpět do Švédska, kde po působení v druhé lize nastoupil ve třech týmech nejvyšší soutěže. Odehrál zde téměř čtyři stovky utkání a v týmu Örebro HK se stal dokonce kapitánem mužstva. V minulé sezoně odešel do finské Liigy, kde oblékal dres týmu KooKoo, posléze jej jako posilu před play-off oznámila pražská Sparta. Hned v prvním zápase ve službách pražanů se však nešťastně zranil a v play-off tak mohl naskočit jen do čtyř utkání. Aktuální ročník pak začal v rakouském celku Vienna Capitals.

"Společně s trenéry chceme zvýšit kvalitu v obranné fázi hry. Stefan je bek, který se nebojí fyzické hry, zároveň by měl díky svým zkušenostem přinést klid do obranné fáze. Domluvili jsme se nyní na zkoušce do konce kalendářního roku, která bude prodloužena, pokud bude patřit mezi klíčové obránce s velkým přínosem pro klub," uvedl na adresu třiatřicetiletého Švéda generální manažer Jan Pravda.