pondělí 04. prosince 2023 | Adam Čuba

Preview: Čeká nás přímá bitva o šestku, zajíždíme do Sokolova

Naladit se na vítěznou notu Berani v posledním utkání s Porubou bohužel nedokázali. Nyní však před sebou mají další šanci pozvednout poslední výkony, a navíc opět vniknout do elitní šestky, kterou v současnou chvíli drží Sokolov, náš zítřejší soupeř. Uspět určitě nebude jednoduché, čeká nás daleká cesta a navíc tým, který Beranům úplně nesedí. Köhler a spol jsou každopádně připraveni bojovat o důležité body!

Jak bylo zmíněno, Sokolov našemu týmu jako soupeř vůbec nesedí, letos jsme i přes velkou aktivitu v obou duelech nebodovali ani jednou. Berani se nyní trápí především střelecky, což zmiňuje i trenér Zdeněk Sedlák. „Střelecky se trápíme, snažíme se to nějak zlepšit a nejde to. Takhle hrát nechceme. Z naší strany se nepodařil zopakovat výkon proti Vsetínu, tam do toho kluci šli. Hledáme ale východisko,“ nevzdává se asistent Jana Srdínka.

Zlepšit se ve střílení branek bude pro Berany každopádně těžká zkouška, Sokolov totiž spoléhá na defenzivu, v počtu obdržených branek je třetí nejlepší v celé Chance lize, čehož dosahuje i příkladnou obětavostí. Vše doplňují ve formě chytající brankáři Michaljov a Hamalčík.

Sokolov zažil těžký listopad, bodů má nyní stejně jako Berani

V měsíci listopadu se Baníku nedařilo podle představ, západočeský tým z devíti duelů vyhrál za tři body jediný. Zlepšení nepřišlo ani na startu prosince, na Sokolovu si totiž smlsli Rysi z Frýdku-Místku (5:2). Pokud je tedy čas neoblíbeného soka porazit, je to právě nyní! Ve hře je navíc posun do elitní šestky, tým, který vyhraje zabere právě toto důležité umístění.

Je otázkou, zda se v dresu Baníku ještě vůbec objeví jeho jednoznačně největší letní posila, velezkušený Vojtěch Polák. Ten odehrál jen jediný duel, právě proti Beranům ve druhém kole. Od té doby se však v ligovém utkání neukázal. Pro Sokolov by určitě šlo o velkou pomoc, především směrem k náročnému konci soutěže.


Slovo trenéra

„Lidem se nedivím, že jsou naštvaní. Hledáme východisko, i směrem k hráčským výměnám, bohužel na trhu teď prostě nejsou hráči. Děláme ale maximum! Věřím, že tu zůstal vítězný duch z loňska, nakopneme se a půjdeme nahoru. “

Zdeněk Sedlák, Berani Zlín


Koho sledovat v dresu soupeře?


Daniel Kružík, útočník (27)

Daniel Kružík přišel do Sokolova díky široké spolupráci místního klubu s Karlovými Vary. A angažmá v Baníku mu zřejmě svědčí, kdykoli se zde totiž během posledních tří let objevil, držel si bilanci téměř bodu na zápas. To platí i letos, Kružík táhne produktivitu týmu s 22 body (7+15) z 23 zápasů. Počítá s ním nadále i Energie, za tu nastoupil ve druhém kole a hned zapsal asistenci. Pomoci je určitě připraven i nadále, koneckonců v nejvyšší soutěži odehrál už 41 duelů.

Statistiky týmů v aktuální sezóně

HC Baník Sokolov Chance liga 2023/24 Berani Zlín
6. místo (40 bodů) Umístění v tabulce 7. místo (40 bodů)
3 body Posledních 5 zápasů 4 body
20,43% (6. místo) Úspěšnost přesilovek 13,73% (9. místo)
77,91% (13. místo) Úspěšnost oslabení 80,19% (12. místo)
321 (1. místo) Bloky 247 (5. místo)
295 Trestné minuty 207
Daniel Kružík – 22 bodů (7+15) Nejproduktivnější hráč Jakub Šlahař – 16 bodů (8+8)
František Klejna – 9 bodů (2+7) Nejproduktivnější obránce Aleksi Salonen – 13 bodů (2+11)
Štěpán Csamango (8 branek) Nejlepší střelec Jakub Šlahař (8 branek)
Daniel Kružík (15 asistencí) Nejlepší nahrávač Aleksi Salonen (11 asistencí)
Daniel Kružík (+9) +/- Marek Hrbas (+9)
František Klejna (44) Bloky Zdeněk Čáp (31)
Petr Hamalčík (93,48%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (91,94%)