neděle 15. října 2023 | Redakce

Cítím se tu skvěle, říká premiérový střelec Salmio. Ve Zlíně podepsal do konce sezóny

Finský forward Mikko Salmio zažívá skvělý vstup do svého zlínského angažmá, včera dokonce vsítil svůj první gól ve žlutomodrém dresu. I tak po zápase skřípal zuby, bylo vidět, jak moc chtěl vyhrát. Jeho dvoutýdenní zkouška nyní končí, sám však přiznává, že by ve Zlíně zůstal rád. To se mu také vyplní, s vedením se totiž dohodl na prodloužení smlouvy do konce sezony.

Mikko, jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Bylo to zklamání, velké zklamání. Vše jsme měli ve svých rukou, mohli a měli jsme brát všechny tři body.

Co se v závěru stalo, že jste potřetí inkasovali?

Řekl bych, že tu power play jsme zvládali celkem dobře. Pak přišla střela od modré a jejich hráč to tečoval… Rozhodují drobnosti, dneska se to opět potvrdilo.

Jaká je podle Tebe úroveň Chance ligy?

Úroveň není vůbec špatná. Dnes jsme do toho dali všechno a stejně to nestačilo. Naším největším cílem je samozřejmě postoupit do extraligy a extraliga je dobrá soutěž. Musíme se semknout, jen tak můžeme jít nahoru.

Jak se zatím mezi Berany cítíš?

Jsem tu dva týdny a je to tu skvělé. Dnes mi skončila zkouška, jsem rád, že jsme se domluvili a budu pokračovat do konce sezony. Vedení i kluci v kabině mě velmi mile přijali, opravdu si to tu užívám.

Co říkáš na zlínské fanoušky?

Fanoušci jsou úžasní, atmosféra na stadionu neuvěřitelná. Sami jste to viděli. Měli jsme vyhrát pro diváky. Dnes vyvolávali moje jméno. Profesionální hokej hraju 11 let a tohle se mi stalo poprvé. Bylo to skvělé, pamatovat si to budu do konce života.

A co Zlín jako město?

Město je pěkné, je tu pár zajímavých míst, kam zajít na kávu nebo na jídlo. Lidé tu mluví dobře anglicky, a když ne, tak se snaží domluvit jinak. Mám rád Čechy, jsou milí a pozitivní.