úterý 10. října 2023 | Redakce

Michal Gago: Bod je pro nás málo, bylo to hodně o hlavě

Beranům se zápas s Litoměřicemi nevydařil. Povedený duel odehrál alespoň Michal Gago, jenž nejprve krásnou zadovkou asistoval na gól Bedřichu Köhlerovi a v power play sám zajistil vyrovnání na 3:3. Ani to ale nakonec výhru nepřineslo, Stadion urval výhru v nájezdech. Čím si důrazný útočník vysvětluje slabší start utkání a co říká na trápení v nájezdech?

Michale, jak bys popsal dnešní utkání?

Byl to zápas po dni volna, bylo to hodně o hlavě. Zápas začal a z pár střel jsme najednou prohrávali 1:3. Ten zápas tak nějak plynul, chtěli jsme s tím něco udělat. Ale nakonec to dopadlo takhle.

Byli jste třeba málo koncentrovaní, nebo čím s vysvětluješ slabší start?

Ne, to bych neřekl. Dopředu jsme věděli, že hrají na brejky, viděli jsme to na videu. A v první třetině nám šestkrát ujedou... Nevím čím to je, ale je to trestuhodné, když víme co dělají a stejně si to nepohlídáme.

Nakonec se podařilo alespoň vyrovnat, je to pro tým alespoň částečný pozitivní impuls?

Nějaká síla v tom týmu bude, když jsme to dokázali zvrátit. Ale bod je pro nás málo.

Vyrovnání si zařídil při power play, jak bys celou situaci popsal?

Hráli jsme šest na čtyři. Šli jsme do toho s jasným cílem, věděl jsem kde mám stát. Když jsem to na kruh dostal, tak jsem střílel. Bylo to trošku se štěstím, takový angličák o tyčku.

Co říkáš na emoce v prodloužení?

Byly tam nějaké šarvátky, roli tam hrálo asi nějaké podráždění. Jinak nevím co k tomu říct...

Jak se připravujete na nájezdy, věnujete se jim třeba na tréninku?

Jednou týdně hrajeme dřeváka, takže se jim věnujeme. Ale jinak to speciálně netrénujeme. Je to špatné, jelo se devět nájezdů, dali jsme jeden gól. Taky jsem jednou jel, taky jsem to udělal špatně. Beru to částečně na sebe.