úterý 19. září 2023 | Redakce

VIDEO: Přišel jsem týmu pomoci dosáhnout jeho cílů, říká finská posila Jesse Paukku

Do zlínské kabiny přibylo na prvoligové poměry velmi zajímavé jméno. Naší nejnovější posilou se stal dlouholetý hráč finské nejvyšší soutěže Jesse Paukku, který mezi Berany přichází s vysokými ambicemi a cíli. O svých prvních dojmech a detailech jeho příchodu se rozpovídal přímo v kabině bezprostředně po podpisu smlouvy.

Příchod devětadvacetiletého Fina se zrodil jako blesk z čistého nebe. „Agenti a manažeři jsou neustále v kontaktu. Když přišla nabídka ze Zlína, tak jsem si o klubu něco zjistil a slyšel jsem samé dobré věci, jak o celé organizaci, tak o městě a o velkých cílech, které tady do nové sezóny jsou. Přicházím pomoci těchto cílů dosáhnout,“ říká mrštný útočník, kterému v rodné zemi říkají Jepu.

První dojmy z nového prostředí má dobré, hned po svém příjezdu s týmem Miloše Říhy absolvoval dopolední trénink. „Přijel jsem včera pozdě v noci, takže z města jsem toho tolik neviděl, ale hřiště i kabina jsou super. Dokonce tu máme i saunu a ledové vany, což taky hodně pomáhá,“ pochvaluje si Jepu.

A jak by popsal svůj herní styl? „Jsem pracovitý hráč, dobře umím číst hru, mám dobrou přihrávku. Taky rád hraji tvrdě, takže i toho jsem asi celkem schopný,“ říká rodák z města Joensuu.

Trenéři si od něj vzhledem k jeho zajímavému životopisu budou slibovat, že se zařadí k rozdílovým hráčům mužstva. „Ráno jsme měli krátkou schůzku. Samozřejmě jsem tu proto, abych hrál v týmu velkou roli a během zápasů mu pomohl. Je jedno jak vyhrajeme, já jsem tu proto, abych pomohl k výhrám a k dosažení našich cílů,“ přitakává Jepu.

Ten se samozřejmě kromě samotné hry těší také na zlínské publikum. „Viděl jsem nějaká videa a bavil se s klukama v kabině. Atmosféra je tu skvělá a dokáže pomoci k vítězství, takže doufám, že se nám bude dařit a přilákáme na tribuny co nejvíc fanoušků,“ říká devětadvacetiletý forvard.

Zároveň také prozradil, s jakým číslem jej budeme na českých kluzištích vídat. „Vždycky jsem hrával se šestnáctkou, ale ta je tu vyvěšená pod stropem, takže to musím změnit. Jen prohodím čísla, takže 61,“ usmívá se.

I za krátkou dobu strávenou v Česku už během rozhovoru pochytil nejzákladnější hokejové fráze. „Tak určitě!“ směje se Jesse Paukku.