pátek 15. září 2023 | Redakce

Bitva o první výhru v sezoně, Berani vyrážejí do Sokolova

Berany čeká v sobotu první výjezd nové sezony a to rovnou do dalekého Sokolova. Po sympatickém výkonu a bodu proti Porubě má výběr Miloše Říhy jasný cíl, a to dosažení první výhry v sezoně. Zápas s nepříjemným soupeřem startuje v 17:00.

Petr Leška před výjezdem hlásí, že atmosféra v týmu je stále dobrá. "Nálada je dobrá, těšíme se na zápas, pevně věřím, že vyhrajeme." Asistent našeho trenéra se zároveň ještě krátce vrátil k utkání s Porubou. "Šancí jsme měli spoustu, dívali jsme se na ně i na videu. Bylo jich hodně, každopádně my je musíme proměňovat, líp s nimi naložit. Víme, že to je dlouhodobá soutěž, nerozhoduje se v prvním kole. Ale samozřejmě chceme, ať jsou ty výkony čím dál lepší," doplňuje Leška.

Slovo z kabiny

„ Na zápas se těšíme, furt je to začátek sezony, chceme do toho dát sto procent. Do Sokolova je to sice dlouhá cesta, ale na to se musíme připravit. Dárkem k dnešním narozeninám by pro mě byly tři body. “

Martin Lang, útočník Berani Zlín

Sokolov načal sezonu výhrou, pomohly i posily z Energie

Baník začal sezonu povedeně, v prvním kole totiž díky dvěma trefám Tomáše Vracovského přetlačil Frýdek-Místek 4:3 po prodloužení. Na výhře už se podílely i posily z extraligových Karlových Varů, se kterými Sokolov navázal úzkou spolupráci. Na ledě se tak proháněla jména jako Daniel Kružík, David Kofroň nebo Dalimil Mikyska, jenž odehrál dokonce porci 26 minut! Posílený celek ze západu Čech tedy může směle mířit výš než na loňské dvanácté místo. V přípravě se Sokolovu rovněž dařilo, vyhrál pět zápasů a zapsal třeba i cenný skalp německého Regensburgu.


Koho sledovat v dresu soupeře?


Vojtěch Polák, útočník (38)

Zkušený útočník, jenž svého času odehrál i pět zápasů v NHL je největší letní posilou Sokolova. Polák sice v posledních letech hrál v méně renomovaných ligách, jako je ta v Polsku, Anglii nebo Rumunsku, nicméně v minulosti si zkusil i elitní štace ve Švýcarsku, Finsku a Rusku, odkud nakoukl i do národního týmu. S regionem jej navíc pojí i rodné město Ostrov nad Ohří, které je od Sokolova vzdáleno sotva půl hodiny. Dá se očekávat, že v Chance lize bude patřit k rozdílovým hráčům.





Letní změny v kádru soupeře

Příchody Odchody
Petr Hamalčík (brankář) - Šumperk Oldřich Cichoň (brankář) - Litoměřice
Martin Rohan (obránce) - Karlovy Vary Adam Horák (brankář) - Chomutov
David Tureček (obránce) - Třebíč Michael Krutil (obránce) - Sparta Praha
Dalimil Mikyska (obránce) - Karlovy Vary
Tomáš Tomek (obránce) - Litoměřice
Vojtěch Tomeček (útočník) - Olomouc Ondřej Baláž (obránce) - Třebíč
Ondřej Procházka (útočník) - Litoměřice Jan Novák (obránce) - Havlíčkův Brod
Vojtěch Polák (útočník) - Krakov (POL) Vítek Benda (obránce) - ?
Vojtěch Adamec (útočník) - Plzeň Matěj Zabloudil (útočník) - Znojmo
Daniel Vrdlovec (útočník) - Frýdek-Místek
Stanislav Vrhel (útočník) - Kolín
Ondřej Procházka (útočník) - Karlovy Vary Petr Hauser (útočník) - Sparta Praha
Jan Bernovský (útočník) - Karlovy Vary Jakub Hajný (útočník) - Řišuty
David Kofroň (útočník) - Karlovy Vary Matěj Zadražil (útočník) - Tábor
Daniel Kružík (útočník) - Karlovy Vary Marek Švec (útočník) - ?