pátek 11. srpna 2023 | Redakce

VIDEO: Je to úplně jiný hokej, za šanci v A-týmu jsem strašně rád, říká junior Martin Vaculík

V prvním přípravném utkání Beranů před novou sezónou dali trenéři příležitost především mladým hráčům. Proti Přerovu tak nastoupilo hned sedm hráčů z juniorky, pro některé z nich to navíc byl vůbec první start v seniorském hokeji. Mezi nimi byl i teprve šestnáctiletý Martin Vaculík, který se bezprostředně po zápase v rozhovoru svěřil s čerstvými dojmy.

Mládežnický reprezentant a tahoun loňského mužstva zlínského dorostu proti Zubrům nastoupil ve čtvrté formaci vedle Jakuba Heše a Martina Nováka a tato formace se zejména v úvodní dvacetiminutovce na ledě rozhodně neztratila. „Byl to velice těžký zápas. Je to opravdu jiné, než v juniorce a v mládežnických kategoriích, hraje se víc do těla, jsou tu osobní souboje, je to hodně o taktice. Bylo to pro mě těžké, ale snad jsem to nějak zvládl a uvidíme co na to řeknou trenéři,“ zhodnotil po závěrečné siréně Vaculík.

Ten se spolu s dalšími nadějnými mladíky zapojil do přípravy s A-týmem už během uplynulého týdne. „Jsem strašně rád, že s nimi můžu trénovat a získávat zkušenosti. Jsou to zkušení hráči, kteří hokej hrají celý život, prošli si extraligou, zahraničím, mládežnickými reprezentacemi. Jsem rád, že jsem dostal tuto šanci a uvidíme, jestli ji ještě někdy dostanu znova,“ říká šestnáctiletý forvard.

Na první start za A-tým i přes porážku jen tak nezapomene. „První zápasy za každou kategorii mám v hlavě, bylo to tak u dorostu i juniorky. Určitě si zapamatuju i tento,“ uzavírá Martin Vaculík.

Fotogalerie