pondělí 24. července 2023 | Redakce

VIDEO: První dojmy jsou super, chceme hrát dobrý a vítězný hokej, říká Marek Hrbas

Posilování kádru úřadujících šampionů Chance ligy se začátkem druhé části letní přípravy pokračuje. Nejnovějším přírůstkem do zlínské kabiny je obránce Marek Hrbas, který přichází z extraligové Komety Brno. V aktuálním rozhovoru nad čerstvě podepsanou smlouvou patnáctinásobný reprezentant popisuje své první dojmy i očekávání z nového prostředí.

Třicetiletý obránce do Zlína přijel v neděli, v pondělí se pak už poprvé hlásil na Zimním stadionu Luďka Čajky. “Dneska jsem měl první trénink s týmem. Něco jsme naběhali a zatím z toho mám jenom super dojmy,” pochvaluje si Hrbas.

Ten strávil většinu své kariéry v extralize, naposledy hrál za brněnskou Kometu, kde ale po sezóně skončil a hledal si tak nové angažmá. “První kontakt přišel asi před dvěma měsíci, všechno to řešil agent. Po nějaké době už jsem nechtěl dál čekat, a tak jsme se ve Zlíně domluvili docela rychle,” popisuje nejlepší střelec extraligy mezi obránci ze sezóny 2017/18.

Dramatická cesta Beranů minulou sezónou Chance ligy Hrbase neminula a hlasitá podpora fanoušků během vyřazovacích bojů při jeho rozhodování o příchodu do Zlína taktéž hrála svou roli. “Sledoval jsem hlavně play-off. Bylo to super, i v televizi bylo vidět, že tribuny byly narvané a atmosféra byla skvělá. Byli bychom s klukama rádi, kdyby to tak bylo v každém zápase, samozřejmě ale záleží i na tom, jak budeme hrát, takže snad budeme hrát co nejlíp,” doufá odchovanec Plzně.

Ambice do sezóny jsou samozřejmě vysoké, nová akvizice zlínského kádru myslí také na fanoušky. “Osobně chci hrát co nejvíc a co nejlíp, abych pomohl týmu a hráli jsme co nejlepší hokej. Hrajeme samozřejmě hlavně pro diváky, takže když budeme hrát dobrý, a hlavně vítězný hokej, tak ty lidi přilákáme. Chceme vrátit Zlín do extraligy, to je jasné,” přikyvuje Hrbas.

Toho po více než čtyřech stovkách extraligových duelů čeká nová výzva v podobě působení v Chance lize, kterou si krátce zahrál před osmi lety v barvách Litoměřic. “Zatím si to nedokážu moc představit, takže uvidíme. Určitě si ale nemyslím, že to bude něco jednoduchého, uvidíme na ledě,” říká rodák z Klatov.

První den s novými spoluhráči hodnotí pozitivně. “Myslím, že parta je tu dobrá, to určitě nebude problém. Ještě lepší to bude, až se přestěhujeme do nové kabiny. Zatím je to hodně narychlo, ještě to není dokončené, ale už se na novou kabinu těším,” dodává Marek Hrbas.