pátek 30. června 2023 | Redakce

VIDEO: Od sezóny nečekám nic menšího než letos, jako kapitán chci motivovat, říká Bedřich Köhler

Hokejoví Berani se ve čtvrtek zúčastnili symbolické akce na zlínském magistrátu, kde se ohlédli za uplynulou sezónou korunovanou titulem vítězů Chance ligy. Chybět u toho samozřejmě nemohl ani muž, který mistrovskou trofej zvedl nad hlavu jako první – kapitán Bedřich Köhler.

Kompletní A-mužstvo Beranů na magistrát dorazilo ve čtvrtek v poledne na pozvání primátora Jiřího Korce. „Bylo to spíš takové neformální setkání, měli jsme prostor říct si věci, na které normálně třeba není čas. Dali jsme si kafe a oběd, byla to příjemná akce,“ popisuje Köhler.

Ten na konci uplynulého play-off zdědil kapitánské Céčko po zraněném Pavlu Kubišovi a role lídra zlínské kabiny mu zůstane také v nadcházející sezóně. „Kapitán by měl být v kabině slyšet a určitým způsobem spoluhráče motivovat a radit jim. Já určitě na kluky nechci vytvářet tlak, jako mladý jsem si tím sám prošel a vím, že to na mě nefungovalo. Že někdo udělá chybu se může stát, je to součást hokeje. Spíš netoleruju lajdáctví, nebo když člověk některé věci vypustí na základě vlastní lenosti. Chyby se stávají a když ji někdo udělá, tak bychom mu měli spíše pomoct než ho srážet ještě víc dolů,“ říká nejzkušenější hráč aktuálního výběru trenéra Miloše Říhy.

Lehce obměněný kolektiv kolektiv už má za sebou náročnou letní přípravu, která skončila posledním červnovým týdnem. „Příprava byla kvalitní, myslím si, že jsme si zatrénovali docela dost. Pomohlo nám soustředění, na kterém byla i šance si spolu sednout, dát si pár piv a pobavit se i o věcech, na které není během tréninků prostor. Myslím, že kabina je v pohodě, máme dobrý kolektiv, ve kterém spolu všichni vycházejí,“ pochvaluje si osmatřicetiletý veterán.

Nyní tak Berany čeká několikatýdenní volno, načež se opět budou hlásit na Zimním stadionu Luďka Čajky, tentokrát už k přípravě na ledě. „Máme nějaké plány na individuální trénink, já si odfrknu, pojedeme s rodinou na dovolenou a pak už se budeme připravovat zpátky na led,“ říká Köhler.

Cíle žlutomodrých v nové sezóně jsou jasné, klidný průběh základní části a další jarní útok na postup do extraligy. „Nečekám nic menšího než letos. Laťka byla nějakým způsobem nastavena, ale přece jenom tam byla ta kaňka v podobě baráže. Ani ne tím, že jsme nepostoupili, ale spíš tím, že jsme Kladnu nekladli tak velký odpor,“ vrací se Köhler k uplynulému ročníku.

Zapomenout přitom nemohl ani na pomoc fanoušků, kteří se po letech trápení opět ve velkém vrátili na tribuny a vynikající atmosférou hnali Berany za úspěchem. „Druhá polovina sezóny byla super, už jsem si ani nemyslel, že ještě zažiju vyprodaný stadion. Zažil jsem atmosféru, když se vyhrál extraligový titul a tato k tomu rozhodně neměla daleko. Chtěl bych, aby fanoušci zůstali s námi. Je jasné, že nebudeme mít 26x vyprodáno, ale když budou chodit ve velkém počtu, tak jim snad dáme víc důvodů si hokej užívat, než loni v té první polovině,“ věří kapitán Bedřich Köhler.