čtvrtek 15. června 2023 | Redakce

VIDEO: Soustředění je vítané zpestření přípravy, vzkazuje z Čeladné obránce Vojtěch Riedl

Po měsíci letní přípravy ve Zlíně se hokejoví Berani přesunuli do úpatí Beskyd. Konkrétně do Čeladné, kde tráví týdenní soustředění, během nějž si zpestřují tréninky řadou nových a specifických aktivit. Jak takové soustředění vypadá v aktuálním rozhovoru popisuje obránce Vojtěch Riedl.

Berani tráví v Beskydech celý týden, v resortu Tee House mají ideální podmínky pro trénink i důležitou regeneraci. „Prostředí a zázemí je super, máme tu perfektní hotel i stravu. Hodně jezdíme na kole, což moc nemusím, ale v takto hezkém prostředí je někdy za odměnu si vyšlápnout kopec a podívat se po okolí,“ pochvaluje si Riedl.

Jak vlastně vypadá denní program mužstva během soustředění? „Ráno míváme rozcvičku, chodíme se vyběhat po golfovém hřišti. Po snídani je ta hlavní etapa na kole, tu většinou zmákneme tak do oběda. Pak máme čas na odpočinek, masáž nebo nějaké to protáhnutí. Odpoledne chodíme na hřiště, kde trénujeme rychlostní vytrvalost a posilujeme,“ popisuje jednadvacetiletý obránce.

Ten si soustředění užívá, přestože cyklistiku jinak běžně nevyhledává. „Já to moc nemusím, není to úplně moje oblíbená činnost podobně jako třeba plavání. To už i to běhání mám radši, kolo je pro mě takové nepříjemné,“ říká.

Pondělní etapu si navíc se svými spoluhráči nedobrovolně protáhl. „Na jednom rozcestí jsme udělali chybu, špatně jsme zahnuli a jeden ten kopec si trochu protáhli. Ale nakonec jsme dobře dojeli,“ usmívá se Riedl.

Celkově je totiž soustředění vítanou změnou v programu letní přípravy. „Určitě je to zpestření hlavně co se týče toho, že nemusíme být pořád jen na zimáku, v posilovně nebo na atleťáku. Tady se aspoň projedeme, máme tu jiné zázemí. S klukama se vídáme celý den, vlastně jsme celý ten týden spolu, což je na stmelení kolektivu super,“ říká mladý bek, který se v uplynulé sezóně stal stabilní součástí zlínského A-týmu.

Příprava na suchu se tak blíží do finiše a dojmy hráčů jsou zatím pozitivní. „Je to těžké, což tak musí být, to víme všichni. Hodnotím to zatím pozitivně, myslím, že je to dobré,“ přikyvuje jeden z nejvyšších členů zlínské kabiny.

Nejraději to ale stejně jako ostatní má samozřejmě na ledě, na který Berani opět vyjedou během července. „Už se moc těším zase konečně na led. Doufám, že budeme v nové sezóně ještě lepší a vybojujeme postup do extraligy,“ má jasno Riedl.

Fotogalerie