sobota 10. června 2023 | Redakce

VIDEO: Příprava je dřina, která je potřeba, říká útočník Zdeněk Sedlák

Do mateřského Zlína se vrátil loni před Vánoci, rychle zapadl do produktivní první formace a ve vyřazovacích bojích patřil k důležitým článkům cesty Beranů za prvoligovým titulem. Nyní už se ale útočník Zdeněk Sedlák soustředí na letní přípravu, jejíž součástí byl i netradiční čtvrteční trénink na písku.

Specifické prostředí hřiště na plážový volejbal Berani využili k rychlostním cvičením. „Je to rychlostnější a taky zábavnější, takže to hodnotím kladně. Hráli jsme volejbal s medicinbalem, pak jsme měli rozcvičku v písku a běháme sprinty,“ popisuje třiadvacetiletý forvard program čtvrtečního tréninku.

Pohyb v písku je přitom zcela odlišný od prostředí tělocvičny, či lesa, na který jsou hráči během suché přípravy zvyklí. „Je to těžší, jak se člověk v písku boří. Je to ale zase něco jiného, což je občas fajn mít,“ říká Sedlák.

Trenérský tým v čele s Milošem Říhou mužstvu skládá program přípravy s důrazem na rozmanitost aktivit i zvyšování zátěže. „Je to dřina, s tím se ale musí počítat. Hlavně je to potřeba,“ přikyvuje mladý útočník.

Toho tak nyní čeká první kompletní sezóna ve zlínském A-týmu. „Snad se nám bude dařit stejně jako na konci minulé sezóny, věřím, že to zvládneme dobře,“ dodává autor asistence na vítěznou branku finále se Vsetínem.