sobota 13. května 2023 | Tisková zpráva

Hokejový svátek na obzoru. NHL Global Fan Tour míří do Zlína

Už brzy si budou moci hokejoví fanoušci všech věkových kategorií na vlastní kůži vyzkoušet atmosféru nejslavnější ligy světa. Rozbíhá se totiž další ročník populární NHL Global Fan Tour, do Zlína zavítá 23. května

„Její návštěvníci na vlastní oči, uši i tělo zažijí, jaké to je hrát NHL,“ láká Tomáš Petera, majitel společnosti Perinvest, která akci zajišťuje. „Nám i NHL jde o to, aby se děti i dospělí hýbali a Global Fan Tour je k tomu ideální příležitostí.“

Fanoušci mohou vzít do ruky hokejku a předvést své dovednosti v mnoha bezplatných interaktivních hrách. Hlavními atrakcemi budou velké nafukovací hřiště či stany na měření rychlosti a přesnosti střelby. ,,NHL Global Fan Tour toho nabízí opravdu hodně pro děti i dospělé. Kdo bude chtít, může si například zkusit, jestli dokáže trefit branku z patnácti metrů, dodává Petera.

Kromě toho mohou návštěvníci vstoupit do světa virtuální reality a zažít, jaké to je zastavit střelu v kůži brankáře NHL. Myslí se i na nejmenší, pro ně je připraveno samostatné hřiště se speciálně upravenými hokejkami. Součástí programu je i soutěž, ze které si vítězové odnesou suvenýry s tematikou NHL. Na ty nejlepší čeká vlastnoručně podepsaný dres některého z hráčů!

Program začíná v 10 hodin. První část patří dětem z prvního stupně základních škol, ve 12 hodin je pak vystřídají žáci druhého stupně a od 14 hodin je NHL Global Fan Tour otevřena veřejnosti. Do programu se zapojí nejen hokejisté klubu Berani Zlín, ale i další osobnosti z oblasti sportu.

„Když mě organizátoři oslovili s možností konání Global Fan Tour, rád jsem souhlasil. Ve Zlíně má hokej početné publikum, proto věřím, že mnoho příznivců akci navštíví. Budu rád, když si akci užijí i děti, pro něž je sport z hlediska jejich vývoje jednoznačně pozitivní,“ sdělil primátor Zlína, Jiří Korec.

NHL Global Fan Tour, jejímž cílem je propagovat nejlepší hokejovou ligu světa, se v Česku objevila i loni a přilákala tisíce lidí.