pondělí 27. února 2023 | Redakce - marketing

Kdy budou Berani hrát v play-off?

Již tento týden vypukne play-off Chance ligy, ve kterém se Berani budou snažit co nejvíc si prodloužit sezónu a navázat na konec základní části. Ten je zastihl ve skvělé formě, která byla podpořena příkladnou prací celého týmu v zápasech i na trénincích. Množí se nám také dotazy na to, s kým a kdy můžeme play-off hrát, proto jsme si pro naše fanoušky připravili přehled možných scénářů. Více budeme vědět již dnes večer, kdy hrajeme utkání ve Frýdku-Místku. Závěrečný duel základní části pak odehrajeme ve středu proti silné Porubě. V tomhle utkání budou opět Berani spoléhat na podporu našich věrných fanoušků.

5. nebo 6. pozice - přímý postup do čtvrtfinále

Berani mohou základní část nejlépe zakončit na páté pozici, tedy o jednu pozici vylepšit aktuální šesté místo. K tomu potřebují získat o 3 body více než Litoměřice. Ty mají právě tříbodový náskok, ale Zlínští mají lepší vzájemné zápasy (získali 7 z 12 bodů). Ve čtvrtfinále bychom v takovém případě narazili na Porubu, Prostějov nebo v pikantním derby na Vsetín.

K jistotě přímého postupu potřebují Berani získat z posledních dvou utkání čtyři body, jelikož mají lepší vzájemné utkání s aktuálně sedmým Přerovem (získali 10 z 12 bodů).

Čtvrtfinále: středa 8. 3. (venku); čtvrtek 9. 3. (venku); neděle 12. 3. (doma) a případně pondělí 13. 3. (doma); středa 15. 3. (venku)


7. nebo 8. pozice - postup do předkola z lepší pozice

Pokud by Berani nepostoupili přímo do čtvrtfinále, tak by v předkole již jistě byli lépe postaveným týmem. Náskok na devátou Slávii je totiž sedmibodový a ve hře bodů zůstává pouze šest. K jistotě sedmé pozice, která by Beranům zajistila, že se ve čtvrtfinále vyhnou vítězi základní části z Třebíče, potřebují Berani získat dva body, opět díky lepším vzájemným zápasům s Jihlavou (stejný počet bodů, ale více vstřelených branek). Ze sedmé pozice bychom šli na nejlépe umístěný tým z trojice Poruba, Prostějov a Vsetín.

V předkole je možných soupeřů ještě více. Můžeme hrát s Přerovem, Jihlavou, Slávií, Frýdkem-Místkem, Kolínem a teoretickou šanci má i Sokolov.

Předkolo: pátek 3. 3. (venku); neděle 5. 3. (doma) a případně pondělí 6. 3. (doma)