čtvrtek 23. února 2023 | Redakce

Ve Zlíně se mi moc líbí, kabina má vítěznou mentalitu, říká útočník Martin Lang

V jednadvaceti letech má nadějně rozjetou kariéru stále před sebou. Letošní sezóna v dresu mateřské Plzně mu ale příliš nevyšla a tak útočník Martin Lang na konci ledna přišel hledat nový impuls do Zlína. A vyplatilo se. V sestavě Beranů se po počáteční adaptaci jeho produktivita rozjíždí, což ukázal ve středu, kdy dvěma góly rozhodl o výhře na ledě pražské Slavie.

Mladý útočník do Zlína přišel až v samotném závěru přestupového období z Plzně výměnou za Antonína Honejska. Seběhlo se to hrozně rychle. Na konci ledna jsem ještě o ničem nevěděl a dozvěděl jsem se to až poslední přestupový den, že nějaká možnost tady je. Nakonec to vyšlo a zpětně to hodnotím hrozně moc pozitivně. Strašně se mi to tady líbí, krásné město, spoluhráči i fanoušci. Až mě to překvapilo. Určitě jsem za to rád a doufám, že tahle sezona skončí úspěšně," pochvaluje si první týdny v Baťově městě jednadvacetiletý Lang.

Ten se na západě Čech v této sezóně poněkud trápil, v Plzni byl na hraně sestavy a epizodně tak vypomáhal i druholigovým Klatovům. „Dostávám tady větší ice-time a chci ho maximálně využít. Konečně se mi začalo i dařit v rámci produktivity. Letošní sezona je zatím šílená a jsem rád, že se to konečně otáčí k lepšímu. Vše je to založené na neustálé práci, což jsem si udržel celou sezonu neuvědomoval a nyní z toho budu těžit,“ popisuje nejnovější zlínská posila.

Po příchodu do Zlína se mladý forvard zařadil do druhé formace vedle Petra Mrázka a Michala Gaga. „Těch pár zápasů nám to fungovalo. Pro mě to bylo těžší, protože jsem neměl to správné využití, tak mi to chviličku trvalo se dostat do tempa. Celá spolupráce se zlepšuje každým zápasem a věřím, že to vypilujeme k dokonalosti,“ říká Lang.

V závěru základní části Berani patří k mužstvům s nejlepší formou a mocně dotahují elitní šestku, která by jim zajistila přímou účast ve čtvrtfinále. „Stojí nás to nějaké síly, ale vždy když se vyhraje, tak se lépe regeneruje. Ale kabina má vítěznou mentalitu, každý chce skončit co nejvýš,“ usmívá se bývalý mládežnický reprezentant.

Další krok mohou žlutomodří udělat v sobotu, kdy na domácím ledě vyzvou rezervu pardubického Dynama. „Nevím o nich nic. Ale nebude to lehký zápas, oni taky hrají o hodně, takže to bude vleklý boj. My se musíme co nejlépe připravit a před domácími fanoušky bojovat o další body,“ uzavírá Martin Lang.