sobota 28. ledna 2023 | Redakce - marketing

Kášo, děkujeme! Zlínský brankář bude pokračovat v týmu HK Nitra

​Dlouholetá brankařská stálice zlínských Beranů odešla před měsícem na hostování do slovenské nejvyšší soutěže. Liborovi KAŠÍKOVI (30) se v týmu HK Nitra začalo skvěle dařit, a i díky němu si předposlední tým tabulky připsal mnoho bodů. Nyní se kluby domluvily na jeho pokračování v modrobílém dresu. Ze zlínského týmu odchází i brankař David HONZÍK (29). Berani se budou spoléhat na Daniela HUFA (23) a Michala KOŘÉNKA (22).

Libor Kašík patří mezi nejvýznamnější brankaře v rámci historie zlínského klubu. Jedná se o brankaře, který ve žlutomodrém dresu odchytal nejvíce utkání a získal nejvíce výher. Největší týmový úspěch se mu podařil v sezoně 2013/14, kdy Berany dovedl k titulu. V tomto roce se stal nejlepším brankařem i nováčkem extraligy.

„Rozhodnutí vyvázat Libora z celého jeho kontraktu bylo pro mě velmi těžké. Vím co pro Zlín vykonal a že již nyní patří mezi žlutomodré legendy. Nicméně mu bude 31 let a vím, že má před sebou velkou výzvu prosadit se na zahraničním angažmá což mu na jeho skvělé kariéře ještě chybí. Zároveň máme Dana s Michalem, kteří bojují o místo v našem brankovišti každým zápasem jak za Zlín, tak i za Vyškov a jde jim to náramně. Tak proč jim tu šanci nedat? Dokud budu šéfem Beranů, má Libor kdykoliv u nás dveře otevřené. Přeji mu vše nejlepší do dalších sezon a děkuji za skvělé služby, které Beranům odváděl,“ uvedl Robert Hamrla, generální manažer klubu.

Brankař, který nastoupil ve zlínském dresu do 12 sezon, si s Nitrou vyzkoušel třetí zahraniční soutěž. Dříve působil v ruské KHL v dresu Amuru Chabarovsku a finské soutěži Liiga za Kärpät Oulu.

Ve žlutomodrém dresu nebude působit ani David Honzík. Tým se bude spoléhat na mladé odchovance. Letos dobře chytajícího Daniela Hufa doplní Michala Kořénka, který v minulých sezonách za Zlín odchytal i zápasy extraligy. K dispozici je připravený junior Tobiáš SYNEK (19).

„Cesta odchovanců je pro Zlín jediná správná. Nyní máme jasně definovanou jedničku a v příštích letech dostanou příležitost také další zlínští nadějní brankaři,“ prozradil jednatel klubu, který sám za Zlín odchytal 49 utkání v nejvyšší soutěži.