pátek 30. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tadeáš Talafa po první trefě: Ze vstřelené gólu mám radost, ale převládá zklamání z prohry

Mezi střelce zlínských Beranů se zapsal při zápase na ledě týmu SK Horácká Slavia Třebíč teprve dvacetiletý obránce Tadeáš Talafa. Pro nadějného beka PSG Berani Zlín to byl premiérový gól v seniorském hokeji. Kontaktní branka z hole zlínského odchovance vykřesala naději do konce základní hrací doby, nicméně závěrečný nápor k bodovému zisku v Třebíči nevedl. Kubiš a spol. nakonec podlehli soupeři 2:3 a pohybují se na hranici postupu do předkola play off. Desátou příčku před Kolínem drží jen zásluhou lepšího skóre.

Tadeáši, jak vyznívá zhodnocení utkání proti Horácké Slavii na třebíčském ledě?

Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme se dopustili smolných vyloučení, ze kterých jsme dostali góly. To nás srazilo. Týmový výkon ale byl dobrý a postupně se to zvedá.

Popište váš premiérový gól v Chance lize z 55. minuty zápasu, který znamenal kontaktní branku na 2:3?

Denis Kindl vybojoval v rohu kotouč a posunul ho na mě. Viděl jsem že je tam clona, brankář nemá dobrý výhled a od modré čáry jsem vystřelil na bránu. A padlo to tam.

Vstřelil jste první gól v seniorském hokeji a čekal jste na něho jednatřicet zápasů. Bylo to dlouhé čekání?

Mám především obrovskou radost, ale momentálně převládá zklamání, protože si odsud neodvezeme ani jeden bod.

Všechny obdržené góly jste inkasovali v oslabení, napočítali jsme celkem osm vyloučených hráčů. Oslabení vás stojí řadu fyzických sil. Čím si vysvětluje vysoký počet hráčů na trestné lavici, což vás provází po celou sezonu?

Sám nevím, čím si ty góly v oslabeních mám vysvětlit. Prostě se tak stalo. Nevím, faulů mohlo být méně. Musíme se z toho ponaučit a do příště se zlepšit.

Máte v posledních zápasech poměrně vysoký ice time pobytu na ledě, teď jste hrál přes sedmnáct minut. Jak se cítíte na ledě?

Cítím se skvěle. Pan trenér Říha nám dává pořádně zabrat. Je vidět, že se zvedáme kondičně i rychlostně. Osobně se cítím na ledě parádně. Čekal jsem vytížení v zápasech podstatně menší. Dostal jsem příležitost a snažím se ukázat trenérům, že na to mám.

Co ještě mužstvu chybí, aby začalo více vyhrávat a sbírat důležité body do tabulky?

Myslím si, že nám chybí lepší zakončení a potřebujeme dávat góly. Herní projev není špatný a doufám, že nám to tam začne padat. Nemůžeme pomýšlet na vítězství při dvou vstřelených brankách.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY