středa 28. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Nejsem žádný šutér. Zřejmě budu doma jen o rohlíkách, řekl po hattricku kapitán Pavel Kubiš

Kanonádu hokejistů PSG Berani Zlín řídil ve vítězném duelu proti Prostějovu kapitán mužstva Pavel Kubiš. Hrdina večera zaznamenal hattrick a k tomu přidal jednu asistenci. Měl hlavní zásluhu na tom, že Berani slavili po více než měsíci opět tříbodovou výhru v první lize. „Zápas se mně hodnotí velmi dobře, výsledek 6:1 je super. Máme tři body a soustředíme se na další nejbližší souboje, ve kterých chceme uspět,“ vykládal novinářům den po Vánocích. Svěřenci trenéra Miloše Říhy dali fanouškům v podobě šesti vstřelených gólů opožděný dárek pod stromeček.

Zlínští hokejisté si naposledy připsali tříbodovou výhru 23. listopadu, když vyhráli 4:2 v pražském Edenu se Slavií. Teď nastříleli Jestřábům z Prostějova hned půltucet gólů. Během duelu si vypracovali dostatek střeleckých pokusů. „Měli jsme lepší pohyb. Na druhou stranu tam byly určité chyby, na kterých musíme zapracovat a fáze, kdy nás soupeř hodně zatlačil. Naštěstí jsme to ustáli, Dan Huf měl dneska fantastický den a především jeho zásluhou jsme vyhráli,“ uvedl zkušený sedmatřicetiletý Pavel Kubiš.

Zkušený forvard zaznamenal první hattrick v seniorském hokeji před čtyřmi lety při utkání s Litvínovem, který Berani vyhráli doma 5:2. „Každý hráč si pamatuje hattrick. Jsem rád za každý vstřelený gól, ale důležité jsou tři body. Věřím, že i v dalších zápasech navážeme,“ podotkl s jedenácti góly nejlepší střelec Zlína v letošní sezoně.

Kubiš byl v utkání s Hanáky hodně aktivní. Na bránu Jestřábů vystřelil celkem šestkrát, přesně polovina pokusů skončila gólem. „Šance jsem tam měl, dnes se to krásně sešlo a jsem za to velmi rád. V mém případě nedávám pravidelně góly, nejsem žádný šutér. Chci, abychom pokračovali v našich výkonech. Podržel nás Hufíček a za stavu 3:1 jsme drželi dvougólový náskok. Čtvrtým vstřeleným gólem jsme se uklidnili,“ řekl novinářům v útrobách .

Šťastného autora tří přesných tref čeká zápisné do klubové pokladny.„Onder (pozn. autora Jiří Ondráček) mě jako pokladník určitě zkasíruje. Teď jedeme do Třebíče, do toho Vánoce, zřejmě budu doma jen o rohlíkách,“ smál se Kubiš.

Zlínské hokejisty čeká v derniéře kalendářního roku 2022 utkání na ledě Horácké Slavie v Třebíči. Kubiš pochází z nedaleké Náměště nad Oslavou a po letech se představí doma. Kvůli zranění vynechal začátkem října úvodní zápas Beranů v jeho rodišti, tehdy Zlín prohrál těsně 1:2. „Hodně se na to těším, místní prostředí dobře znám, i když jsem tam dlouho nebyl. Třebíč hraje na špici první ligy, na stadion přijde rodina a hodně kamarádů,“ řekl Pavel Kubiš.

Lídr zlínské kabiny měl v hledišti rodinné příslušníky i při výhře nad Prostějovem. „Přijela teta, která je velkým fanouškem hokeje. Přinesla mi štěstí, za odměnu dostala pugét určený pro nejlepšího hráče,“ pověděl.

Nebojí se, že by mužstvo po přesvědčivé výhře nad Prostějovem podlehlo sebeuspokojení. „To v žádném případě. Hodně toho dlužíme fanouškům a lidem ve Zlíně. Sezonu jsme si představovali v jiném rozpoložení, stále hrajeme o sebevědomí,“ zakončil Pavel Kubiš.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY