pátek 09. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Na tréninku Beranů se objevily staronové tváře. Zdeněk Sedlák a Lukáš Buchta smlouvy zatím nepodepsali

Sestava hokejistů PSG Berani Zlín v letošní sezoně Chance ligy 2022/23 se může rozrůst o dvě staronové tváře. Na čtvrtečním tréninku se objevil obránce Lukáš Buchta, v pátek oblékl tréninkový dres útočník Zdeněk Sedlák. V obou případech se jedná o zlínské odchovance. Smlouvu zatím nepodepsali, jasno by mělo být v nejbližších dnech, zda posílí ligový tým Beranů v letošní sezoně.

"Lukáš Buchta se Zdeňkem Sedlákem už trénují s týmem. Nejsme ale před podpisem smlouvy. Chceme je vidět na ledě, chceme s nimi mluvit. Budeme hráče vybírat s rozsáhlejším výhledem, potřebujeme vědět v jakém jsou zdravotním stavu a především fyzické kondici. Nejvíce se budeme dívat po zlínských odchovancích, chceme mluvit i s dalšími hráči, " pověděl Miloš Říha mladší, hlavní trenér a sportovní manažer PSG Berani Zlín na dopolední tiskové konferenci.

Dvaadvacetiletý Zdeněk Sedlák odešel v teenagerském věku před sedmi lety do finského klubu Kärpät Oulu. Před letošní sezonou se vrátil do Čech, v extraligové Plzni odehrál osm zápasů s bilancí jednoho gólu. Větší roli v nabitém kádru Západočechů však nezískal. Indiáni ho poslali do druhé ligy, kde v Klatovech získal v deseti zápasech celkem 14 bodů za 3 góly a 11 asistencí.

Po zranění začal se zlínským týmem trénovat i obránce Lukáš Buchta, který skončil v dánském Aalborgu. Osmadvacetiletý bek se vrátil do rodného klubu v létě 2019 po pětiletém působení ve Spojených státech, kdy úspěšně působil převážně v univerzitním týmu Omahy ve státě Nebraska. V sezoně 2019/20 odehrál v extralize za Berany 38 zápasů s bilancí 6 kanadských bodů za 3 góly a 3 asistence. V dalších sezonách hrál první ligu za Slavii a Vsetín.


Fotogalerie