čtvrtek 08. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Petr Mrázek po prohře v Šumperku: Měl jsem hodně střel a šancí, jeden gól je málo

Jediným střelcem hokejistů PSG Berani Zlín na šumperském ledě byl osmadvacetiletý útočník Petr Mrázek. V pěti listopadových zápasech kvůli zranění chyběl, při utkání ve Frýdku-Místku se nevešel do sestavy. Gólově se prosadil druhý nejproduktivnější hráč loňského ročníku Chance ligy až po dlouhých šesti týdnech, jeho přesná trefa ze 4. minuty zápasu na bodový zisk v souboji s Draky však nestačila.

Petře, jak byste zhodnotil průběh utkání se Šumperkem?

Vstoupili jsme do zápasu dobře. Dali jsme brzy gól, ale poté to byl zápas ve stylu nahoru a dolů. Ve druhé třetině jsme vypadli z tempa, dali nám dva rychlé góly. Poté jsme doplatili na řadu vyloučení, stálo nás to hodně sil. A bohužel nám nevyšla zase koncovka.

Jako jediný jste překonal brankáře Draků Jakuba Lackoviče, popište vaši gólovou trefu ze 4. minuty zápasu?

Domácí jeli do protiútoku, nám se to podařilo vypíchnout kotouč a najednou jsme měli přečíslení my. Piškot (pozn. autora Pavel Kubiš) mi to pak krásně dal a mně už zbývalo, zkrátka musel jsem to jen trefit. Povedlo se a vedli 1:0.

Po zranění jste hrál v minulých zápasech až ve čtvrté lajně. Nyní jste se vrátil do elitní první řady. Cítíte větší důvěru od nového trenéra Miloše Říhy?

Vážím si toho, že mi dal šanci v první lajně a je pouze na mně, abych ukázal, co umím a pomohl týmu vyhrávat. Určitě je to pro mě psychická vzpruha po předchozím průběhu a bude se snažit důvěru vrátit výkony na ledě.

Měl jste poměrně vysoký ice-time pobytu na ledě, téměř dvacet odehraných minut a hodně střeleckých pokusů. Jak jste se cítil na ledě?

„Cítil jsem se dobře, na druhou stranu jsme měli hodně přesilovek. Vysoký ice-time byl dán i našimi přesilovými hrami. Dostal jsem se do hodně střel, šancí, jeden gól je z mého pohledu málo.

Opět byla na naší straně řada vyloučených hráčů. Hráli jste dvouminutové oslabení tři a pět, to by se nemělo stávat, že?

Tak vysoký počet vyloučení se nesmí stávat. Bylo to i z přemíry snahy, hodně nešťastné. My musíme hrát, aby soupeř byl více vylučovaný.

Polovinu listopadu jste promarodil a scházel jste v pěti zápasech. Jak se vám hrálo po zranění?

Po zranění to ode mě bylo utrápené, psychicky jsem byl dole. Snažil jsem se makat a otočit to, abychom vyhrávali. Nyní se změnil trenér a musíme makat.

Po změně trenéra přichází většinou nový impuls a hráči po ledě doslova lítají. Vy jste působili hodně zakřiknutým dojmem, čím to bylo?

Dali jsme do toho všechno, zkrátka maximum. Pod novým trenérem jsme měli dva tréninky, doufám, že v dalších zápasech to bude lepší a lepší.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY