neděle 27. listopadu 2022 | Vojtěch Jurák

Týden hokeje na PSG aréně se vydařil, zabruslit si přišlo více než šest desítek dětí

Zlínskou PSG arénu zaplnily v sobotu 26. listopadu početné hloučky dětí a jejich rodičů. V rámci tradiční celorepublikové akce Týdne hokeje Berani v dopoledních hodinách přivítali všechny zájemce, kteří si chtěli vyzkoušet bruslení a lední hokej. Trenéři mládeže si připravili pro děti pestrý a zábavný program na ledové ploše, celé akce se zúčastnilo celkem 64 kluků a holek.

Ať už byli malí návštěvníci bruslařsky zdatní, nebo teprve dělali své první krůčky na ledě, během sobotního programu na PSG aréně si přišli na své. Kluziště bylo rozděleno na několik částí – děti si tak mohly například zahrát hokej, vyzkoušet nájezdy na mladé brankáře, projet opičí dráhu, pohrát s plyšáky a balonky nebo si prostě jen zabruslit.

To vše za asistence klubových trenérů mládeže a také několika zajímavých hostů. Za dětmi se přišel sklouznout útočník Pavel Sedláček z A-týmu Zlína a akci si nenechali ujít ani dva maskoti – vedle zlínského Berana dorazil ještě lev Ťuk, maskot Českého hokeje. Oba roztomilí hosté s dětmi dováděli na ledové ploše a dokonce si s nimi zasoutěžili v přetahování lanem.

V době konání akce byla pro rodiče připravená prezentace o mládežnické činnosti klubu a trenéři mladých Beranů také odpovídali na další dotazy se strany dospělých. Před jedenáctou hodinou dopolední se PSG aréna začala postupně vyprazdňovat, ze stadionu však kluci a holky neodcházeli s prázdnou – na památku si totiž odnesli mimo jiné i hokejovou flašku a plakát českého národního týmu na mistrovství světa.

Mladí Berani děkují všem zúčastněným za návštěvu a za pohodové hokejové dopoledne, jež provázela příjemná atmosféra.

Fotogalerie