úterý 22. listopadu 2022 | Vojtěch Gargulák

Berani se po týdnu vracejí do akce, ve středu vyjedou na led pražské Slavie

Po týdenní zápasové pauze zlínští hokejisté opět nastoupí k ligovému utkání. Ve středu cestují do Prahy, kde se na Zimním stadionu Eden utkají s domácí Slavií. Napraví Berani dojem z nepovedeného zápasu v Litoměřicích a porazí sešívané podruhé v sezóně? Utkání v hlavním městě začíná v 18 hodin.

Listopadová série výher minulý týden skončila, když Berani nezvládli zápas v Litoměřicích, kde prohráli vysoko 2:5. I druhá vítězná šňůra v této sezóně tak čítala čtyři zápasy, nyní se svěřenci trenérů Vlacha s Juríkem pokusí začít novou. A to na ledě pražské Slavie, která se v poslední době trápí. Z posledních pěti zápasů sešívaní vyhráli jen jeden, naposledy v sobotu těsně padli 1:2 na půdě Šumperku. Není tak divu, že po dvaadvaceti zápasech patří Pražanům až předposlední 13. místo, na deváté Berany v tuto chvíli ztrácejí šest bodů.

Návrat do Edenu po 18 letech

Žlutomodří první vzájemné utkání proti Slavii v této sezóně zvládli, když na domácí půdě v říjnu zvítězili 5:2. Nyní se poprvé představí také na ledě Pražanů. Do haly v Edenu Zlíňané zavítají poprvé od ledna 2004, kdy si z ní odvezli dva body za výhru 3:2, kterou v prodloužení vystřelil Petr Leška. Následná finálová série mezi těmito soupeři už se odehrávala v nově postavené Sazka Areně, která byla domovem Slávistů až do sestupu z extraligy v roce 2015. Ve druhé nejvyšší soutěži se sešívaní opět vrátili do svého původního útočiště s kapacitou 4 tisíc diváků, vybudovaného v 70. letech.

Marodka Beranů se opět vyprazdňuje

Uplynulá utkání muselo kvůli menším zraněním vynechat hned několik hráčů Beranů, zápasová pauza však mužstvu v tomto ohledu prospěla a pro utkání se Slavií by už měl být k dispozici téměř kompletní kádr. Vrátit do sestavy by se tak mohli útočníci Petr Mrázek s Michalem Gagem, nebo obránci Daniel Bukač a Jakub Husa.

„Zpátky do akce se těším, dlouho jsem nehrál kvůli nataženému svalu a zranění zad. Nečeká nás jednoduchý soupeř, Slavia vyměnila trenéry, takže dostali nový impuls. Musíme se připravit na těžký zápas a doufám, že jej zvládneme.“

Petr Mrázek, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Karel Klikorka, obránce (20)

Zazáří opět mladý obránce?

V obraně Slavie bychom našli hned několik zkušených borců, suverénně nejproduktivnějším bekem sešívaných je ale teprve dvacetiletý Karel Klikorka. Ofenzivní zadák patří k nejtalentovanějším mladíkům v Chance lize, dosud v tomto ročníku nasbíral už 11 kanadských bodů. Odchovanec Letňan prošel juniorkou Mladé Boleslavi v jejímž dresu si zahrál také extraligu, o patro níž si zahrál také za Ústí nad Labem, Litoměřice a Sokolov. Cenné zkušenosti nasbíral i v zápasech mládežnické reprezentace, hned dvakrát se zúčastnil juniorského mistrovství světa.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

HC Slavia Praha Chance liga 2022/23 PSG Berani Zlín
13. místo (25 bodů) Umístění v tabulce 9. místo (31 bodů)
5 bodů Posledních 5 zápasů 11 bodů
13,16% (13. místo) Úspěšnost přesilovek 18,52% (7. místo)
73,68% (13. místo) Úspěšnost oslabení 84,69% (4. místo)
214 (2. místo) Bloky 183 (5. místo)
173 Trestné minuty 264
Tomáš Knotek – 18 bodů (7+11) Nejproduktivnější hráč Jakub Illéš – 14 bodů (5+9)
Karel Klikorka – 11 bodů (2+9) Nejproduktivnější obránce Daniel Gazda – 13 bodů (5+8)
Tomáš Knotek (7 branek) Nejlepší střelec Petr Mrázek, Antonín Honejsek (6 branek)
Tomáš Knotek (11 asistencí) Nejlepší nahrávač Jakub Illéš (9 asistencí)
Jindřich Barák, Karel Klikorka (+4) +/- Daniel Gazda (+7)
Jakub Matyáš (31) Bloky Pavel Sedláček (26)
Roman Málek (91,88%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (92,83%%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY