úterý 01. listopadu 2022 | Vojtěch Gargulák

Ve středu proti soupeři z daleka. Berani na domácí půdě vyzvou Sokolov

Hokejové Berany čeká první listopadové utkání. Už ve středu na Zimním stadionu Luďka Čajky přivítají sokolovský Baník, kterému budou chtít vrátit zářijovou porážku. Podaří se jim zlomit sérii porážek a potěšit vlastní fanoušky důležitým vítězstvím? To se dozvíme už zítra, utkání v domácích kulisách začíná tradičně v 17:30, vstupenky za snížené ceny jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Berani budou do nového měsíce chtít vstoupit ve zcela jiném světle, než v jakém zakončili ten minulý. Výsledkové trápení totiž neprolomili ani v sobotu, kdy prohráli i druhé derby se Vsetínem a po páté porážce z posledních šesti zápasů spadli na dvanácté místo v tabulce. Listopad nyní zahájí utkáním 18. kola proti Sokolovu, který během posledního týdne taktéž výkonnostně tápal. Pouze bod za porážku v prodloužení si totiž odnesl ze soubojů se Slavií a Šumperkem, v sobotu pak doma podlehl také Frýdku-Místku. V průběžném ligovém pořadí si tak svěřenci trenéra Martina Štrby pohoršili na devátou příčku.

Baník poprvé v historii ve Zlíně

Mužstvo z opačného konce republiky do Zlína zavítá vůbec poprvé, Sokolov se se Zlínem utkal dosud pouze jednou, když v září na domácí půdě Berany v těsném utkání porazil 2:1. A to přesto, že do utkání žlutomodří vstoupili skvěle, když je už v první minutě poslal do vedení Michal Gago. Další branku už ale nikdo z jeho spoluhráčů nepřidal, a tak se z dalekého výjezdu Berani vraceli s prázdnou. Nyní tak budou chtít soupeři na před domácími fanoušky porážku vrátit.

Přijďte si zafandit za zlevněné vstupné

Utkání se Sokolovem je v ceníku vstupenek zařazeno do nejnižší kategorie a tak jej diváci mohou navštívit za snížené ceny. V předprodeji v síti Ticketportal tak třeba vstupenka na stání vyjde na pouhých 50 korun, na pokladnách Zimního stadionu Luďka Čajky před utkáním pak o 20 korun dráž.

Rozsáhlá marodka a šance pro mladé pušky

Před utkáním se Sokolovem se Berani bohužel musejí potýkat s vysokým počtem zraněných hráčů. Stejně jako v sobotu na Vsetíně tak budou chybět obránci Jakub Husa, Daniel Gazda a Martin Novotný. Svalové zranění navíc do zápasu nepustí ani produktivní útočníky Petra Mrázka a Valentina Claireauxe. V sestavě se tak objeví mladí dravci, v útoku pošesté v sezóně nastoupí Dominik Luža, v pozici sedmého obránce si pak svůj debut ve zlínském A-týmu může odbýt Adam Burian.

„Sokolov je velice bruslivý tým, určitě nás nečeká nic jednoduchého. My se ale musíme zaměřit na sebe, každý z nás musí podat lepší výkon než v předchozích zápasech, soustředit se i na ty nejmenší detaily a udělat vše pro to, abychom získali důležité body“

Michal Gago, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Jaromír Kverka, útočník (30)

Zaútočí sokolovský tahoun na čelo produktivity soutěže?

Jasným lídrem útoku Baníku je třicetiletý Jaromír Kverka. Odchovanec Karlových Varů byl už v minulé sezóně nejproduktivnějším hráčem Sokolova a letos svou bilanci zatím ještě vylepšuje. V šestnácti odehraných zápasech nasbíral už 21 bodů, což jej v průběžné tabulce kanadského bodování řadí na druhé místo. Třicetiletý bývalý mládežnický reprezentant spojil téměř celou dosavadní kariéru se západními Čechy, v dresu Energie odehrál i desítky extraligových zápasů. O patro níž si kromě Baníku zahrál také za Kadaň, Chomutov či Slavii.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 HC Baník Sokolov
12. místo (20 bodů) Umístění v tabulce 9. místo (23 bodů)
3 body Posledních 5 zápasů 4 body
18,18% (9. místo) Úspěšnost přesilovek 23,23% (4. místo)
83,12% (4. místo) Úspěšnost oslabení 79,63% (9. místo)
133 (7. místo) Bloky 98 (14. místo)
220 Trestné minuty 160
Jiří Ondráček – 10 bodů (4+6) Nejproduktivnější hráč Jaromír Kverka – 21 bodů (7+14)
Daniel Gazda – 9 bodů (4+5) Nejproduktivnější obránce Jan Pohl – 12 bodů (4+8)
Petr Mrázek (6 branek) Nejlepší střelec Jaromír Kverka (7 branek)
Jiří Ondráček (6 asistencí) Nejlepší nahrávač Jaromír Kverka (14 asistencí)
Jakub Husa, Jakub Illéš, Bedřich Köhler (+2) +/- Jaromír Kverka (+4)
Pavel Sedláček (19) Bloky Martin Osmík (21)
Daniel Huf (93,67%) Úspěšnost zákroků Oldřich Cichoň (90,80%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY