neděle 30. října 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Střelec Beranů Jiří Suhrada: Vypracovali jsme si šance, ale kotouče nám skákaly na brankovišti

Hokejisté PSG Berani Zlín nevyzráli ani na druhý pokus v obnoveném regionálním derby na Vsetín a na zimním stadionu Na Lapači prohráli s Valašským hokejovým klubem 1:4. Zlínští překonali ve dvou zápasech letošní ligové sezony vsetínského gólmana Maxima Žukova pouze jednou. Ve druhém souboji se trefil ve 49. minutě obránce Jiří Suhrada a snížil na rozdíl kontaktního gólu. Zlínský odchovanec hledal u modré čáry ideální pozici a poté vypálil přesnou ránu zápěstím do rohu vsetínské svatyně. "Škoda, že jsme neproměnili vypracované šance. Kotouče nám skákaly na brankovišti. Odjíždíme odsud bez bodů a jsme hodně zklamaní," pověděl jednadvacetiletý bek bezprostředně po utkání.

Jak byste zhodnotil druhé derby sezony se Vsetínem, které jste nakonec prohráli 1:4?

"Nehodnotil bych to úplně zle, ale výsledek je bohužel špatný. Prohráli jsme, máme druhou prohru v řadě a určitě nejsme spokojeni. Teď se musíme připravit na další zápas, který nás čeká na domácím ledě. V naší situaci potřebujeme ve středu nad Sokolovem vyhrát.

V čem byl souboj s Valachy odlišný než předchozí úvodní duel na zlínském ledě?

Hráli jsme lépe než doma, ale opět nás porazili. Hráli jsme na horké vsetínské půdě před vyprodaným stadionem. Atmosféra byla fantastická a děkujeme zlínským fanouškům, kteří dorazili a hlasitě nás povzbuzovali.

Průběh utkání byl poměrně vyrovnaný a v některých fázích zápasu jste měli i více ze hry, souhlasíte?

Ano, ale hokej se hraje na góly a Vsetín jich dal o tři více. Pár šancí jsme si vypracovali, kotouče nám skákaly na brankovišti. Škoda, že jsme je neproměnili. Odjíždíme odsud bez bodů a jsme hodně zklamaní.

Po špatném úvodu ligy jste se zvedli, ale v posledních zápasech opět tápete. Alespoň herně je vidět mírné zlepšení, bohužel ovoce v podobě bodů to nepřináší. Je to náročné po psychické stránce?

Ano. Očekávání jsou velká, samozřejmě nechceme prohrávat. Dáváme do zápasů maximum, ale bohužel to nyní nevychází. Je pravda, že hra byla lepší než v předchozím utkání s Jihlavou. Pořád tomu něco chybí, abychom zápas dotáhli do vítězného konce.

Bylo těžké najít recept na výborného brankáře Maxima Žukova?

Věděli jsme, že je vysoký, velmi dobrý brankář. Bohužel nám tam padl jen jeden gól a to je hodně málo.

Váš kontaktní gól ve 49. minutě ještě vykřesal naději na bodový zisk. Využil jste toho, že ruský gólman měl zakrytý výhled?

Bruslil jsem u modré čáry a čekal jsem, až se udělá prostor pro střelu. Vystřelil jsem a kluci před gólmanem dobře clonili. Právě v tom byla cesta na překonání Žukova. Měli jsme v zápase hodně dorážek, ale soupeř měl i štěstí. Skákali tam po hlavě a hráli v defenzivě hodně obětavě.

Ze sestavy vypadl kvůli zranění obránce Daniel Gazda. Byla jeho nepřítomnost na ledě znát?

Je to náš nejlepší obránce a možná i hráč. Dan hodně chyběl v přesilových hrách, umí dávat góly a rozhodovat zápasy.

Vzhledem k absencích v zadních řadách nastoupila velmi mladá obrana, hráli Tadeáš Talafa nebo Vojtěch Riedl. Měnili jste systém v přesilových hrách?

Ne, trénujeme náš systém od léta, i když se složení obranných dvojic střídá. Každý ví, co má dělat.

Jak jste viděl spornou situaci ze závěru utkání, kdy rozhodčí neuznali gól Antonína Honejska?

Vůbec jsem to neviděl, byla tam skrumáž. Prý si Tonda stáhl kotouč rukou. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Bojujeme dále!

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY