čtvrtek 13. října 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Darek Hejcman: Nejsem žádný ostrostřelec. Už si ani nepamatuji, kdy jsem dal naposledy dva góly

Hokejisté PSG Berani Zlín se nadechli k parádní jízdě. Po zpackaném úvodu Chance ligy se rozjeli k dosavadní sérii čtyř výher v řadě a z posledních čtyř zápasů vybojovali jedenáct z dvanácti možných bodů. Na poslední výhře nad rezervním týmem Pardubic se podílel dvěma góly útočník Darek Hejcman. „Už si nepamatuji, kdy jsem dal naposledy dva góly. Nejsem žádný ostrostřelec, jsem za to rád, že mi to tam napadalo," vykládal v útrobách ZS v Chrudimi zlínský forvard.

Sedmadvacetiletý odchovanec chomutovského hokeje se hned dvakrát zapsal do střelecké listiny souboje na východě Čech. Berani vstoupili do utkání úspěšně, neboť již ve 4. minutě šli zásluhou gólu z přesilovky do vedení. "Skvělá práce kluků. Snažili se nás tam obsadit, blokovali nám střely z voleje. Zůstal jsem volný před gólmanem, Piškot (poznámka Pavel Kubiš) mě krásně našel a já jen nastavil hůl," popisoval Hejcman okamžik ze začátku utkání.

Druhý gól Beranů přišel ve 34. minutě. „Suhy (poznámka Jiří Suhrada) krásně vyvezl puk, dal mi to do jízdy, nahrál jsem to Illému (Jakub Illéš). Čekal jsem, že bude zakončovat, najednou ale puk vyplaval zpátky u mě, krásně to Kuba provedl. Se štěstím jsem do toho plácl a padlo to tam. Super práce."

Vítězný gól Beranů přišel minutu před druhou sirénou, když se premiérově trefil v seniorském hokeji devatenáctiletý junior Šimon Frömel. Hosté tak rázně odpověděli za pouhých 17 vteřin na vyrovnávací gól Dynama na 2:2. "Velmi důležitý okamžik, přišla čtvrtá lajna, skvěle vybojovala puk a odvedla skvělou práci. Navíc pro Šimona první gól v lize. Předchozí inkasovaný gól v oslabení nás mohl srazit, ale zkušeně jsme si to poté pohlídali. Mohli jsme přidat ve třetí třetině ještě další góly," pověděl Darek na adresu vítězné branky z 39. minuty.

Rezerva extraligového týmu Dynama rozhodně nebyla lehkým protivníkem. Především obrana byla vyztužena zvučnými jmény jako jsou Michal Hrádek, Martin Bučko nebo Jan Zdráhal. „Určitě to byl těžký zápas, každé mužstvo v lize má hráče, kteří si vyzkoušeli extraligu. I Pardubice byly těžkým soupeřem, lítali jim hlavně mladí kluci. Hlavně na přesilovkách bylo vidět, že když mají čas, tak si to umí dát na hokejky. Pro nás je to skvělá výhra, jdeme dále,“ řekl Hejcman.

Vlachova družina se na začátku sezony dlouho hledala a mužstvo se krčilo po sérii čtyř proher téměř na samém chvostu ligové tabulky. Trápilo se především v bídné produktivitě a žalostné koncovce. "Těžko říci, proč tomu tak bylo. Všechno se sešlo dohromady, máme tady vyhlášený rychlý návrat do extraligy. Možná nás semlel tlak, dlouho jsme si zvykali na Chance ligu. Obtížně se to hodnotí zpětně, ale poslední výhry nám určitě zvedly sebevědomí," hledal Hejcman možné příčiny špatného vstupu do soutěže a pokračoval: "Každý z nás se zvedá společně s týmem. Každý má v týmu určitou roli, kterou plní a mužstvo poté jako celek funguje. Samozřejmě chceme v nastoleném trendu pokračovat a zlepšovat náš výkon v dalších zápasech."

Liga pokračuje v rychlém tempu, Kubiš a spol. přivítají v sobotu 15. října na domácím ledě tým HC Frýdek-Místek. "Podíváme se, jak soupeř hraje. Dva dny si odpočineme a pořádně se připravíme na sobotní duel. Doufám, že vyhrajeme a získáme další body," uzavřel Darek Hejcman.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY