úterý 11. října 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Havířovský host Jakub Apolenář: Jsem mladý, pro zkušenější kluky musím vybojovat puky

Do sestavy Beranů naskočil ve vítězném duelu proti Slavii Praha díky velké marodce a rozhodně se neztratil. Havířovský útočník Jakub Apolenář pomůže týmu v rámci střídavých startů ještě ve středu 12. října v zápase proti rezervnímu týmu Dynama Pardubice na ZS v Chrudimi. „Pak půjdu zpátky do Havířova, je to tak domluvené. Uvidíme, jak mě tady trenéři případně budou dál potřebovat,“ řekl 21letý mladík, který ve Zlíně hrával v mládežnických kategoriích.

Co říkáte na svůj vítězný debut?

Myslím, že jsme podali dobrý týmový výkon. Plnili jsme to, co jsme měli a napadalo nám to i do brány soupeře. Byl to dobrý zápas. Slavia ale byla nebezpečná, taky měli šance a hráli hodně agresivní hokej. Zvedlo nás, že jsme v závěru ubránili oslabení tři na pět, pak už jsme si to pohlídali.

Jaké jste měl na ledě úkoly?

Snažím se hodně bruslit, hrát aktivně a dohrávat hráče. Hlavně jsem ale mladý, pro zkušenější kluky musím vybojovat puky. Potěšil mě i samotný ice-time (poznámka autora: přes 12 minut). Oproti druhé lize je to celkově rychlejší hokej.

Kdy jste se dozvěděl, že v pondělí nastoupíte za Berany?

V neděli mi zavolal pan Raszka (trenér Havířova), že přišla možnost si zahrát ve Zlíně. Nabídku jsem rád využil. S týmem jsem absolvoval pouze jedno předzápasové rozbruslení, kluci mě uvítali v dobrém.

Znal jste někoho?

Většinu hráčů, hlavně ty starší. Odmalička jsem totiž chodil dívat se na extraligové zápasy. A mladší kluky zase znám z působení u dorostu a juniorů, kdy jsem zde strávil pár let po příchodu z Kroměříže. Od trenérů Svobody a Sedláka jsem tady v mládeži dostal šanci a na působení v klubu vzpomínám jenom v dobrém. Měl jsem však málo herního času, šel jsem proto o soutěž níže. Ve vsetínské juniorce mě pak shodou okolností trénoval pan Jurík.

Loni jste nastupoval za druholigové Valašské Meziříčí, kde se vám bodově dařilo, že?

Od pana trenéra Plška jsem dostal hodně času, sezona se mi povedla. Párkrát jsem i naskočil za prvoligový Vsetín, docela jsem z toho těžil. V létě jsem pak šel do Havířova. V klubu je nové vedení a obměněný tým, snažíme se to držet na profesionální úrovní. Naší ambicí je hrát playoff a špičku tabulky. Doufám, že se podaří uhrát slušný výsledek.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY