úterý 13. září 2022 | Vojtěch Gargulák

Chance liga začíná! Berani v prvním kole doma narazí na Kolín

Nová hokejová sezóna je tady! Po více než půl roce opět Zimní stadion Luďka Čajky ožije atmosférou soutěžního zápasu. Zlínští Berani do nového ročníku vstupují v roli jednoho z papírových favoritů Chance ligy, první krok můžou udělat už ve středu od 17:30, kdy se střetnou s Kolínem. Vstoupí Zlíňané do nového dobrodružství vítězně? Podpořte je u toho i vy! Vstupenky na první utkání sezóny lze pořídit za sníženou cenu!

Sedm vyrovnaných zápasů, čtyři výhry, dvě porážky a jeden nedohraný duel. To je bilance Beranů z předsezónní přípravy, která vyvrcholila minulý týden, kdy žlutomodří doma otočili přátelský zápas s Novými Zámky a zvítězili 4:3 v prodloužení. Nyní sezóna propukne naostro. V prvním kole Chance ligy do Zlína zavítají kolínští Kozlové. I ti mají za sebou hektické léto, z devíti přípravných zápasů jich vyhráli šest a také oni zvládli generálku úspěšně, když porazili trenčínskou Duklu 3:2 po nájezdech.

Nová výzva Chance ligy

Po nevydařené minulé sezóně, na jejímž konci Berani sestoupili z nejvyšší soutěže začíná nové dobrodružství s cílem okamžitého návratu zpět mezi elitu. Zlín do nové sezóny vstupuje s vysokými ambicemi, výrazně obměněným mužstvem, v němž figuruje hned desítka nových jmen a to vše pod vedením (staro)nového realizačního týmu v čele s osvědčenou dvojicí Rostislav Vlach – Juraj Jurík.


První zápas s cenově atraktivním vstupným

Úvodní utkání nové sezóny nabídne celou řadu novinek, premiéru budou mít mimo jiné zbrusu nové dresy Beranů, kteří budou po dvou letech opět hrávat domácí duely v tradiční žluté variantě. Dalším lákavým faktorem je nízké vstupné, utkání s Kolínem je totiž zařazeno do nejlevnější cenové kategorie a tak například za vstupenku na stání fanoušci zaplatí jen symbolickou padesátikorunu. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal, zakoupit je bude možné také před utkáním přímo na pokladnách Zimního stadionu.


Jako první se ve Zlíně představí kolínští Kozlové

Kolínský klub zažívá v posledních sezónách vzestup, po postupu z druhé ligy se připravuje na svou třetí sezónu v Chance lize. Těží především ze spolupráce s extraligovým Mountfieldem HK, který do Kolína v rámci střídavých startů posílá celou řadu zajímavých hráčů. V minulé sezóně Kozlové v těsném závěru základní části vybojovali postup do předkola play-off, v němž ale v sérii hrané na dva vítězné zápasy nestačili na Prostějov. I tak se ale pro Kolín jednalo o úspěch a v nové sezóně budou chtít své ambice opět posunout o kousek dále.

„Těším se až se sezóna rozeběhne a naskočíme do plného zápasového rytmu. Doufám, že do ní vstoupíme správnou nohou a budeme pravidelně vyhrávat. Nečekají nás jednoduché zápasy, věřím ale, že máme silný tým, který dokáže uspět“

Pavel Kubiš, kapitán PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Petr Koukal, útočník (40)

Dotáhne mistr světa Kolín do play-off?

Jednou z nejvýraznějších postav nejen Kolína ale celé Chance ligy bude v blížící se sezóně veterán Petr Koukal. Svou profesionální kariéru tento útočník zahájil v dresu Pardubic, se kterými slavil dva juniorské a později také dva seniorské extraligové tituly. Výrazně se zapsal do historie také v reprezentaci, za národní tým odehrál 124 duelů a získal dvě medaile z mistrovství světa včetně zlata v roce 2010. Zahrál si také KHL za Nižněkamsk, Jokerit Helsinky a Jekatěrinburg, v roce 2017 se pak vrátil do Čech, kde se připravuje na šestou sezónu v organizaci hradeckého Mountfieldu. Letos by ale měl působit převážně v Kolíně, kde byl dokonce jmenován kapitánem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY