úterý 13. září 2022 | Vojtěch Jurák

Zlínští dorostenci nově začali spolupracovat s Břeclaví

Mladí Berani před začátkem dorostenecké extraligy hlásí novinku – dohodli se na spolupráci v sezoně 2022/23 s klubem HC Lvi Břeclav, který hraje druhou nejvyšší soutěž. Zlínští hráči díky tomu mohou nasbírat cenné zkušenosti proti soupeřům z celé republiky a především zůstanou v zápasovém vytížení.

Spolupráce obou klubů se bude týkat některých hráčů ročníku 2007, ti jsou letos v dorostenecké kategorii těmi mladšími (do dorostu nyní spadají ročníky 2006 a 2007). „Je důležité, aby kluci, co se zrovna nevejdou ve Zlíně do sestavy, neztráceli herní praxi. Přes týden budou hráči standardně trénovat tady s námi, v zápasech pak pomůžou Břeclavi,“ vysvětluje šéftrenér mládeže Petr Čajánek.

„S trenéry našeho dorostu jsme hledali vhodný tým, který hraje druhou nejvyšší soutěž a je v dosahu. Kolegové z Břeclavi projevili o spolupráci velký zájem, za to jsme rádi. Město je navíc ze Zlína dobře dostupné vlakem, což klukům může pomoct,“ doplňuje.

Pro Berany, kterých se bude působení v břeclavském dresu týkat, by měly být zápasy kvalitní alternativou k extraligovému programu. Loňská reorganizace mládežnických soutěží se totiž výrazně dotkla i dorostenecké kategorie, která je (staro)nově třístupňová.

Druhou nejvyšší soutěž (tzv. Liga dorostu) tvoří v letošní sezoně šestnáct družstev, z čehož šest jich loni působilo v extralize a zbylých deset – mezi nimi i Břeclav – si místo vybojovalo v konkurenci 82 týmů. Mužstva jsou rozdělena do skupin Východ a Západ, už v základní části se ale každý potká s každým.

Pro extraligu i druhou nejvyšší soutěž shodně platí, že jejich program startuje tento týden. Zlínští Berani ve čtvrtek 15. září zahájí novou sezonu doma proti Šumperku, v sobotu pak pojedou do Třince. Břeclavští Lvi začínají v pátek 16. září venku proti Vsetínu, o dva dny později v neděli budou hostit Třebíč.