úterý 06. září 2022 | Vojtěch Gargulák

Berani jsou zpátky na Čajkárně! V generálce na ligu se utkají s Novými Zámky

Trvalo to déle než obvykle, nyní už je ale všechno připraveno a zlínští hokejisté tak můžou vyrazit na čerstvou ledovou plochu Zimního stadionu Luďka Čajky. Hned ve středu na ní odehrají poslední přípravné utkání před blížícím se startem ligové sezóny. Soupeřem jim bude další tým ze Slovenska, konkrétně ambiciózní Nové Zámky, v jejichž barvách fanoušci uvidí i bývalé hráče Beranů. Utkání startuje od 17:30 a bude opět přenášeno živě na klubovém YouTube. Vstupenky je možné koupit v síti Ticketportal, nebo před utkáním na pokladnách ZS.

Berany čeká poslední ze sedmi přípravných duelů. Z úspěšně dohraných srpnových zápasů mají bilanci tří výher a dvou porážek, přičemž všechna utkání skončila pouze jednobrankovým rozdílem. Naposledy takto minulý týden Zlíňané v PSG Areně porazili Porubu 4:3. To středeční soupeř Beranů prožívá výsledkově divočejší přípravu. Nové zámky letní zápasy pojaly mezinárodně, dosavadních šest utkání sehrály proti soupeřům ze šesti různých zemí. Zdolaly přitom maďarský Ferencváros, polské Tychy, německý Krefeld a naposledy ve čtvrtek vysoko 6:1 také rakouský Graz. Poraženi pak Býci odešli ze zápasů s Frýdkem-Místkem a rumunským Gyergyoi.

Poprvé na ZS Luďka Čajky s novými mantinely

Po třech odehraných zápasech v PSG Areně se Berani poprvé představí také na svém hlavním stadionu, kde je již od víkendu připravena čerstvá ledová plocha. Svou premiéru si tak odbydou nové pružnější mantinely, které byly během léta na „Čajkárně“ nainstalovány.


Nové Zámky s novými ambicemi

Současný klub z Nových Zámků mezi slovenskou elitou patří k těm nejmladším, založen byl teprve v roce 2011. V nejvyšší soutěži se připravuje na svou sedmou sezónu, Býci se však nikdy v play-off nedostali dál než do čtvrtfinále. V uplynulém ročníku se jich vyřazovací boje dokonce netýkaly vůbec, když se po základní části umístili na předposledním jedenáctém místě. Během léta se však kádr týmu z jižního Slovenska značně obměnil. Novými oporami Býků by tak měli být třeba brankář Pavel Kantor, či dva hráči, kteří ještě v minulé sezóně oblékali zlínský dres – obránce Roberts Mamčics a útočník Tomáš Mikúš.


Fanděte Beranům v generálce přímo na místě, nebo z domova

Zatímco dosavadní přípravné duely mohlo přímo v PSG Areně sledovat jen pár stovek fanoušků, souboj s Novými Zámky jich může na Zimním stadionu Luďka Čajky navštívit o poznání více. Vstupenky na utkání jsou v prodeji v síti Ticketportal, možné je zakoupit bude také před utkáním přímo na pokladnách ZS. Zápas bude zároveň opět vysílán živě na klubovém YouTube kanále.

„Letní příprava je dril, který ale musí být, abychom byli stoprocentně v kondici. Osobně se hlavně chci udržet v týmu a být platným hráčem, který mu má co nabídnout.“

Dominik Luža, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Roberts Mamčics, obránce (27)

Zaboduje opět lotyšský mamut před zlínskými fanoušky?

S hokejem začínal v rodné Liepāji, prošel juniorskými soutěžemi v Rusku i poloprofesionální norskou druhou ligou. Až ve třiadvaceti letech přišel v kariéře urostlého obránce Robertse Mamčicse průlom, když byl poprvé nominován do lotyšské reprezentace a následně dostal laso z Rigy, která tehdy působila v KHL. O své místo v sestavě však i vinou zranění přišel, a tak vloni na podzim s vděčností přijal nabídku Beranů, v jejichž kádru se okamžitě stal klíčovým bekem. Skvělé výkony Mamčicsovi přinesly nominaci na únorové Olympijské hry v Pekingu a následný přestup do švédského Linköpingu. Od nové sezóny čeká lotyšského světoběžníka další výzva – pomoci Novým Zámkům proniknout mezi úplnou špičku slovenské extraligy.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY