středa 20. července 2022 | Vojtěch Jurák

Dorostenci odehrají v rámci letní přípravy i dva turnaje

Také dorostenci od začátku tohoto týdne trénují na ledové ploše, brusle poprvé nazuli v pondělí odpoledne. Během téměř dvouměsíční letní přípravy čeká na mladé hokejisty boj o sestavu i řada příležitostí ukázat se přímo v zápasovém tempu. Extraligová sezona následně začne v polovině září.

Trenéři Lubomír Vosátko a Petr Leška naplánovali svým svěřencům na letní přípravu bohatý program, jenž zahrnuje mimo jiné dva turnaje a celkem třináct zápasů. První utkání odehrají dorostenci na začátku srpna venku proti Olomouci, v dalších týdnech pak změří síly se soupeři z různých koutů Česka a potkat by se měli i s Trenčínem a Skalicou.

Formát nejvyšší dorostenecké soutěže je v podstatě stejný jako minulou sezonu. Týmy jsou rozděleny do tří osmičlenných skupin dle umístění, Zlínští tradičně spadají do skupiny Východ. Základní část vyvrcholí v listopadu, poté se pokračuje nadstavbou. Opět platí, že první čtyři týmy po základní části z každé skupiny si v předstihu zajistí účast v jarním play-off.

Na rozdíl od juniorské extraligy čeká dorosteneckou kategorii i letos zúžení nejvyšší soutěže. Už loni se počet účastníků snížil ze třiceti na čtyřiadvacet, letos dojde k redukci o další čtyři týmy. Hracími dny zůstávají čtvrtek a sobota. Mladí Berani zahájí svou extraligovou pouť na domácím ledě ve čtvrtek 15. září proti Šumperku, o dva dny později se vydají do Třince.

Kompletní rozlosování základní části naleznete na webu v sekci Akademie – Dorost (zde).

Přípravné zápasy dorostu na sezonu 2022/23


2. srpna – Olomouc vs. Berani Zlín
6. až 7. srpna – turnaj v Přerově (soupeři: Přerov, České Budějovice, Havlíčkův Brod, Hvězda Praha)
11. srpna – Kometa Brno vs. Berani Zlín
20. až. 21. srpna – turnaj ve Zlíně (soupeři: Karlovy Vary, Kometa Brno, Jihlava, Trenčín)
25. srpna – Berani Zlín vs. Skalica
30. srpna – Berani Zlín vs. Olomouc
2. září – Skalica vs. Berani Zlín

Fotogalerie