úterý 19. července 2022 | Vojtěch Jurák

Juniory čeká šest přípravných zápasů, extraliga začíná zkraje září

V pondělí 18. července zahájila zlínská Akademie další fázi přípravy na novou sezonu, na ledovou plochu PSG arény vyjelo přes dvacet juniorů. Nejstarší mládežnický tým Beranů má nyní zhruba měsíc a půl na to, aby se připravil na start nejvyšší soutěže – ta letos začíná o něco dříve než obvykle.

Mladí Berani se vrátili do týmového tréninkového procesu po dvou týdnech. Pod vedením trenérů Luboše Jenáčka a Martina Hamrlíka v pondělí absolvovali mix herních a kondičních cvičení. První zápasový test juniory čeká na konci července doma proti brněnské Kometě, dalšími soupeři budou ještě Olomouc, Trenčín a na závěr přípravy A-tým Valašského Meziříčí.

Extraliga juniorů doznala ve srovnání s předešlými sezonami několika změn. Hrát ji bude čtrnáct týmů (o šest méně než loni) a soutěžní systém tentokrát nezahrnuje žádné nadstavby. Základní část potrvá 56 kol – po jejím skončení postoupí první osmička do play off, naopak nejhůře umístěný tým přímo sestoupí do druhé nejvyšší soutěže.

Co zůstává, je systém domácím a venkovních dvojzápasů. Hrací dny extraligy jsou tedy stejně jako v předešlých sezonách pátek a sobota. Zlínští zahájí ligový ročník v pátek 2. září v Mladé Boleslavi, o den později se představí na ledě Liberce, loňského vicemistra. O týden později Berany čeká první domácí dvojzápas proti Litvínovu a Karlovým Varům.

Kompletní rozlosování extraligy naleznete na webu v sekci Akademie – Junioři (zde).

Přípravné zápasy juniorů na sezonu 2022/23


28. července – Berani Zlín vs. Kometa Brno
4. srpna – Berani Zlín vs. Olomouc
9. srpna – Kometa Brno vs. Berani Zlín
17. srpna – Olomouc vs. Berani Zlín
18. srpna – Berani Zlín vs. Trenčín
25. srpna – Valašské Meziříčí (muži) vs. Berani Zlín

Fotogalerie