pondělí 18. července 2022 | Redakce

Berani stráví srpen na ledě PSG arény, ZSLČ bude kvůli energiím v provozu od září

Všechny kategorie klubu Berani Zlín včetně „A týmu“ mužů budou absolvovat předsezonní přípravu na ledě v menší PSG aréně. Muži v ní odehrají i přípravné zápasy, s výjimkou toho posledního. Důvodem rozhodnutí je lepší kvalita ledu na menší ploše v teplých letních dnech a především očekávané vysoké ceny energií a možné problémy s jejich dodávkami. Klubové rozhodnutí v žádném případě neovlivní přípravu, protože požadavky všech kategorií byly v rozpisu naplněny a klub může menší část ledů prodávat také komerčně. Zimní stadion Luďka Čajky bude i s novými pružnými mantinely v provozu od září a odehraje se na něm finální přípravné utkání proti Novým Zámkům dne 7. 9.

„S tréninkem na PSG nemáme problém, kvalita ledu pro nás bude lepší a přechod z kabiny kluci zvládnou. Ve finále to je možná lepší než čekat na to, jaká bude kvalita ledu na hlavním zimáku s ohledem na počasí,“ uvedl hlavní trenér Rostislav Vlach. Stejné je to i v případě akademických kategorií, tedy juniorů a dorostu. „Pro nás to žádná komplikace není, vidíme to podobně jako áčko,“ uvedl za akademii Petr Leška. Zbylé kategorie mají své zázemí právě v PSG aréně.

Jedním z důvodů rozhodnutí byla i společenská zodpovědnost klubu v současné složité době dodávek energií a růstu jejich cen. Klub ke svému provozu využívá elektrickou energii a páru. Díky rozhodnutí svého představenstva má zafixovánu cenu energií z loňského jara, ale i ta je do konce letošního roku o 30 procent vyšší, než tomu bylo v loňské sezoně a dotace zatím tento nárůst nepokryly. „Od ledna pak na cenu jako mnoho dalších nevidíme, proto jsme opatrní a snažíme se už teď šetřit, protože se to děje všude a považujeme to za společensky zodpovědné. Chceme za každou cenu provoz klubu udržet i v této složité době a každá úspora je potřeba,“ uvedl prezident spolku Tomáš Valášek.