úterý 12. července 2022 | Redakce

VIDEO: Příprava splnila účel, nové dresy se mi moc líbí, říká Antonín Honejsek

Po dvou měsících letní přípravy na suchu si hokejisté zlínských Beranů užívají zaslouženou dovolenou. Většina z nich zamířila na cesty, někteří ale volno tráví obklopeni svými rodinami v Česku. Mezi ně patří také útočník Antonín Honejsek, který se rozpovídal o přípravě na novou sezónu i probíhající výstavě v nákupním centru Čepkov.

Letní dovolenou měli letos Berani naplánovanou na první polovinu července. V průběhu příštího týdne se ale budou opět hlásit ve Zlíně, kde začnou trénovat na ledě. „Po těch devíti týdnech je před blížící se sezónou potřeba si trochu odpočinout. Užívám si volno s rodinou, na druhou stranu se ale už těším, až to zase začne,” říká Antonín Honejsek.

Suchou přípravu má spolu s celým týmem za sebou, tréninkový plán Libora Chytila hráče nadchl. „Bylo to něco úplně jiného, takovou přípravu jsme ještě nikdy nezažili. Myslím, že to splnilo účel, protože podle fyzických testů, které jsme absolvovali, to nebylo vůbec špatné. Tréninkový plán byl i šetrnější, nebylo nás tolik zraněných, takže se to rozhodně povedlo,“ pochvaluje si třicetiletý útočník.

Coby jeden ze zlínských odchovanců a dlouholetých stálic v kádru Beranů v týmu přivítal řadu nových spoluhráčů, první dojmy z nového kolektivu má velmi pozitivní. „Přišla spousta nových kluků, ale musím říct, že zapadli perfektně. Věřím, že budeme tvořit skvělý tým, že se i noví hráči nabalí na to zlínské jádro a bude to fungovat,“ líčí Honejsek.

Ten se v sobotu zúčastnil představování nových dresů, ve kterých Berani odehrají předsezónní přípravu a následně také jeden domácí zápas Chance ligy. Dresy vznikly ve spolupráci se zlínskou ZOO a obsahují motivy jejích ikonických zvířat. „Vypadají moc hezky. Mám rád zvířata, spolupráce se ZOO je rozhodně dobrá. Je to zase něco nového, v takových dresech jsme ještě nehráli. Doufám, že se na ně přijde podívat spousta lidí,“ líčí rodák z Prostějova.

Představení dresů proběhlo v nákupním centru Čepkov, kde si fanoušci po celý týden mohou projít výstavu dresů z historie zlínského hokeje. „Je to něco velkého. Už když přijdete, tak na vás dýchne ta atmosféra zlínského klubu a jeho historie. Jsou tu velice zajímavé kousky, ve kterých hráli skvělí hráči, rád jsem si to tu celé prošel,“ vypráví jeden z lídrů zlínské kabiny.

Mezi sběratele navíc sám patří. „Přiznám se, že to je jediná věc, kterou sbírám. Dnes mě to trochu mrzí, že jsem těch částí výstroje dřív nesbíral víc, ale i tak mám dresů hodně. Z kanadské juniorky, z Finska, z reprezentačních srazů a samozřejmě všechny dresy, ve kterých jsem hrál ve Zlíně,“ doplňuje Honejsek.