pátek 17. června 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Člen Síně slávy zlínského hokeje Roman Meluzín slaví 50 let!

Bývalý zlínský hokejista Roman Meluzín slaví v pátek 17. června 2022 významné životní jubileum padesát let. Univerzální útočník úspěšně působil v Baťově městě celkem sedm sezon v devadesátých letech. Výrazně pomohl Beranům dvakrát k postupu do extraligového finále proti Vsetínu, stal se dvojnásobným mistrem světa.

Roman Meluzín se narodil přesně před padesáti lety v Blansku. Univerzální útočník přišel v létě 1992 společně s Pavlem Janků z Brna a stal se jednou z vůdčích osobností týmu. Výborné výkony ho vynesly až do národního týmu, ve Zlíně měl na drese i kapitánské céčko. Patřil k nejlepším hráčům extraligy ve stříbrné sezoně 1998/1999, kde si připsal více než bod na zápas! Se Zlínem hrál dvakrát finále extraligy a získal dvě stříbrné medaile. Nezapomenutelně se do historie zapsala útočná řada ve složení Roman Meluzín, Josef Štraub, Pavel Janků. Po zásluze je členem Síně slávy zlínského hokeje, odehrál zde 342 zápasů a vstřelil 118 branek.

Na svém kontě má dva tituly mistra světa z Vídně 1996 a Lillehammeru 1999. Po angažmá ve Zlíně odešel do Finska, kde hrál nejvyšší soutěž za Tapparu Tampere, poté působil v německém Essenu, hrál extraligu v Třinci, první ligu za Kometu Brno a úspěšnou hráčskou kariéru ukončil v druholigovém Šumperku.

U hokeje zůstal, už deset let se věnuje trenérské práci v žákovských a mládežnických týmech Komety Brno. Jeho syn Erik jde úspěšně v otcových stopách, v loňské sezoně již naskočil do nejvyšší soutěže.

Romane, přejeme Ti ke kulatým padesátinám hodně zdraví, štěstí, životního elánu a spokojenosti!