středa 01. června 2022 | Redakce

VIDEO: Angažmá ve Zlíně bylo nejlepší volbou, říká urostlý obránce Daniel Bukač

Novou tváří ve zlínské obraně se stal urostlý pořízek Daniel Bukač. Do letní přípravy ligového týmu PSG Berani Zlín se zapojil o pár dní později než ostatní, neboť ho ještě čekaly studijní povinnosti. Nyní se již čtvrtý týden připravuje s kádrem Beranů na nadcházející sezonu a těší se na novou zkušenost.

Obránce Daniel Bukač byl draftován v NHL klubem Boston Bruins, kde v létě 2018 absolvoval i nováčkovský kemp Medvědů. Vyzkoušel si hokej za velkou louží, získal angažmá v kanadském týmu Brandon Wheat Kings (WHL) a poté hrál v klubu Niagara IceDogs. Po návratu do Čech nastupoval v první lize za Benátky nad Jizerou, hrál za Jihlavu a vrátil se zpátky na farmu Liberce, odkud zamířil právě do Baťova města. „Ještě si zvykám na nové prostředí. Zlín je krásné město a v klubu všechno funguje parádně. Super, jsem tady velmi spokojen,“ říká na úvod rozhovoru dvaadvacetiletý chasník. Pozornost budí jeho fyzické parametry, neboť měří 196 cm a váží téměř metrák.

Daniel zvládl na začátku května úspěšně maturitu, hned poté se zapojil do suché přípravy na novou sezonu se zlínskými Berany. „Úvodní tréninky byly spíše na zapracování, poté se jejich intenzita zvýšila a neustále se zvyšuje. Dostáváme pořádně do těla, makáme na sto procent. V přípravě nikdo nic neošidí,“ pokračuje rodák z Mostu.

Nositel slavného trenérského jména hrál v loňské sezoně Chance ligu za Benátky nad Jizerou, předtím po návratu ze Severní Ameriky působil kromě farmy Liberce ještě v Jihlavě. „Skončila mně tříletá smlouva v Liberci. Hledal jsem nové angažmá a volba padla na Zlín. Byla to nejlepší nabídka a rozhodl jsem se pro Berany. Klub má velké ambice vrátit se zpátky do extraligy. Chtěl jsem získat novou zkušenost a Zlín byl nejlepší volbou,“ povídá Bukač, který má na svém kontě dva starty v extralize na Bílé Tygry.

Daniel Bukač měl možnost setkat se s fanoušky již na hokejovém dopoledni v rámci mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež na zlínském zámku. „Fandové jsou tady skvělí. Koukal jsem, že mají fanpage na instagramu a facebooku. Chtěl bych jim vzkázat, ať chodí na hokej v hojném počtu a jsou nám věrní. Věřím, že jim to oplatíme dobrou hrou a řadou výher,“ přeje si na závěr odchovanec chomutovského hokeje.