středa 18. května 2022 | Vojtěch Jurák

Suchá příprava mládeže se rozběhla, trenérský tým posílil Vosátko

Zlínské mládežnické týmy v první polovině měsíce zahájily suchou přípravu na sezonu 2022/23. Tréninky se rozběhly postupně, neboť do poloviny května fungovala na ZS Luďka Čajky ledová plocha, a mladí hokejisté tak mohli i v jarních týdnech nazouvat brusle a oblékat výstroj. Jako první začali se suchou přípravou junioři, od tohoto týdne už jsou v akci téměř všechny věkové kategorie.

Výběry Akademie


Junioři zahájili svou přípravu ve středu 4. května. K týmu se vrátil zkušený trenér Luboš Jenáček, jenž s nejstarším mládežnickým výběrem absolvoval ranou fázi sezony už loni. K ruce má asistenta Martina Hamrlíka, se kterým spolupracoval v minulé sezoně na lavičce A-týmu. Mužstvo nyní trénuje pět dní v týdnu, v pondělí navíc dvoufázově.

Dorostenci se na suchou přípravu poprvé sešli v pondělí 9. května. Tým nově vede Lubomír Vosátko, který posílil trenérské řady mladých Beranů. Minulou sezonu působil u mládeže v Uherském Brodu. Někdejší obránce zlínské prostředí zná, během kariéry odehrál ve žlutomodrém dresu necelých šest sezon. Asistovat mu bude Petr Leška, který loni působil především u juniorů.

„Jsme přesvědčeni, že týmy naší Akademie mají okolo sebe kvalitní trenérské zázemí. Luboš Jenáček už loni ukázal, že dovede kluky na sezonu dobře připravit. Martin Hamrlík toho může díky vlastním zkušenostem hráčům hodně dát. A v Lubomíru Vosátkovi jsme do klubu získali dalšího schopného trenéra, který to s mladými hokejisty umí,“ zamýšlí se nad novými tvářemi v realizačních týmech manažer mládeže Tomáš Valášek. Snímky ze suché přípravy juniorů a dorostu najdete v mládežnické fotogalerii (ZDE).

Výběry žáků a přípravek


Jarní příprava mladších výběrů odstartovala v týdnu od 16. května. Žákovské týmy trénují čtyřikrát týdně a přípravky třikrát týdně. Devátá třída (ročník 2008) bude mít letos svým programem blíže k Akademii.

„Každý žákovský tým bude mít v této sezoně vlastního hlavního trenéra, což je formát, ke kterému jsme poslední sezony směřovali a který se nám nyní podařilo realizovat. Trenéři si navíc v některých kategoriích vypomáhají jako asistenti nebo spolu vedou doplňkové tréninky. Stále se snažíme zachovávat plynulou návaznost mezi věkovými kategoriemi a jednotný přístup k naší hokejové výchově i hráčům samotným,“ přibližuje Valášek.

Dílčí změny dále nastaly u nejmladších výběrů. Školu bruslení a hokejovou přípravku nově povede jako hlavní trenér Vladimír Sedlář, dosavadní kouč Petr Žák se posunul k druhákům a třeťákům. Přípravu brankářů i nadále povede Petr Tuček, nově ve dvojici s Richardem Hrazdirou. Mladým hokejistům napříč kategoriemi jsou také k dispozici specialisté na jednotlivé hokejové dovednosti, především Lubomír Konečný, Petr Čajánek, Ondřej Veselý nebo Martin Hamrlík.

Kompletní složení realizačních týmů mládeže pro sezonu 2022/23 naleznete ZDE.



Fotogalerie