pondělí 16. května 2022 | Redakce

VIDEO: Za zlínské angažmá jsem rád, ambice jsou tu opravdové, říká Jakub Illéš

Hokejoví Berani vítají ve svých řadách další posilu do útoku. Žlutomodrý dres bude od nové sezóny nosit šestadvacetiletý Jakub Illéš, který v minulé sezóně patřil k oporám prvoligové Jihlavy, odkud příležitostně vypomáhal také extraligovým Vítkovicím.

„Hledal jsem angažmá, které mi bude dávat smysl ve všech směrech. Nakonec je to Zlín, za což jsem velice rád,“ usmívá se rodák z Ostravy.

Právě v barvách mateřského klubu loni na podzim naskočil v extraligovém zápase proti Beranům a hned byl při vítězství Vítkovic 2:1 vyhlášen nejlepším hráčem utkání. „Byl to pro mě emotivní zápas, první v extralize po nějakých pěti letech. Nastoupil jsem v první lajně po boku velkých hráčů, povedlo se mi nahrát na gól, a nakonec jsme Zlín porazili,“ vzpomíná Illéš, po jehož přesilovkové asistenci vstřelil v říjnu Vladimír Svačina vítězný gól Ostravanů.

Jeho motivace do další sezóny už se ale soustředí na zlínskou misi. „Cíle týmu jsou důležitější než ty osobní. Ambice jsou tady opravdové, a to ty nejvyšší. Chceme se vrátit do extraligy,“ neskrývá posila Beranů odhodlání.

Se svými novými spoluhráči už se zapojil také do předsezónní přípravy na suchu. „Jsem v zápřahu už asi tři týdny. Připravuji se permanentně, takže nejdu úplně od nuly,“ říká šestadvacetiletý forvard.

S Chance ligou má nová tvář v řadách Beranů bohaté zkušenosti, odehrál v ní téměř 250 utkání, v posledních letech hlavně v dresu Jihlavy, proti které nyní bude nastupovat v roli soupeře. „Strávil jsem tam tři sezóny, takže to určitě bude emotivní. Jedna z nich byla covidová, ale zažili jsme úspěchy a spoustu radosti. Byla tam dobrá kabina, vycházel jsem s klukama i s trenéry. Vždycky se tam budu rád vracet, ale od další sezóny už to budou soupeři a budeme je chtít porazit,“ uzavírá třetí nejproduktivnější hráč Dukly v uplynulé sezóně.