pátek 13. května 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Startuje světový šampionát ve Finsku. Zlínský hokej má v Tampere a Helsinkách početné zastoupení

Mistrovství světa v ledním hokeji se vrací po devíti letech opět do Finska a v zemi tisíce jezer na severu Evropy bude mít početní zastoupení i zlínský hokej. Na soupiskách týmů najdeme hned řadu hráčů, kteří ve Zlíně vyrůstali nebo úspěšně působili v loňské sezoně. Spojitost s hokejem v Baťově městě mají Valentin Claireaux z Francie, Roberts Mamčics z Lotyšska nebo odchovanci klubu Michal Jordán a Petr Holík. Po třech letech se světový šampionát bude opět hrát s diváky, začíná v pátek 13. května a potrvá až do neděle 29. května, kdy poznáme mistry světa.

Na soupisce Francie je uveden současný útočník týmu PSG Berani Zlín Valentin Claireaux, který loňskou sezonu dohrál ve druhé švýcarské lize za Kloten. Za Lotyšsko nastoupí obránce Roberts Mamčics, který Beranům výrazně pomohl v uplynulé sezoně a po účasti na olympijských hrách v Pekingu zamíříl do švédského Linköpingu.

V sestavě národního týmu České republiky nastoupí v obraně zlínský rodák a odchovanec klubu obránce Michal Jordán. Pro jednatřicetiletého beka ruského klubu Amur Chabarovsk se jedná už o pátou účast na mistrovství světa. V pozici čekatele, který ještě nebyl zapsán na soupisku, čeká další odchovanec klubu útočník Petr Holík z Komety Brno. Třicetiletý forvard si ještě start na světovém šampionátu nepřipsal.

Všem hráčům přejeme ve Finsku na mistrovství světa hodně sportovních úspěchů!