pátek 13. května 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Pátá posila do ofenzivy Beranů! Přichází produktivní útočník Jakub Illéš z Vítkovic

Hokejový klub PSG Berani Zlín posílí pro nadcházející sezonu 2022/23 v Chance lize útočník Jakub Illéš z extraligového týmu HC Vítkovice Ridera. Šestadvacetiletý univerzální forvard se domluvil s vedením klubu na smlouvě a rodák z Ostravy se zapojí od třetího květnového týdne do společné přípravy mužstva na nadcházející sezonu.

Jakub Illéš má zkušenosti z extraligy, kde během tří sezon odehrál v dresu Vítkovic celkem 52 zápasů s bilancí 13 kanadských bodů za 3 góly a 10 asistencí. V závěru loňské sezony posbíral za Ostravany v 11 zápasech hned 6 bodů za 2 góly a 4 asistence, hrál za Rideru v zápasech play off proti Olomouci a Třinci. "Hráčský kádr potřebujeme vhodně doplnit na jednom, dvou místech, Jakub Illéš se nám jevil jako nejvhodnější typ. Jedná se o velmi produktivního útočníka, pro svou univerzálnost se dá použít na postu centra nebo na křídle. Dostali jsme na něho velmi příznivé reference. Na kontě má přes padesát startů v extralize, což hrálo při našem rozhodování rovněž svou roli. Sháněli jsme kvalitního forvarda s tahem na branku a přesnou koncovkou, což se nám jeho příchodem podařilo. Pár týdnů se připravoval individuálně na příští sezonu, od pondělí 16. května se zapojí do společné přípravy na suchu s námi," pověděl Rostislav Vlach, hlavní trenér PSG Berani Zlín.

Illéš pravidelně nastupoval v Chance lize, poslední sezony odehrál úspěšně v Jihlavě. V předcházejících dvou sezonách si připsal 71 kanadských bodů a nastřílel 35 gólů. V první lize postupně hrál za Šumperk, Prostějov, Porubu, Havířov, Vsetín a zmíněnou Jihlavu. Na svém kontě má v první lize celkem 246 zápasů a připsal si 145 bodů v produktivitě za 69 gólů a 76 asistencí. Zkusil si i hokej v zahraničí, na začátku sezony 2019/20 působil v Nice na jihu Francie.

Illéš je celkově už devátou posilou zlínského hokeje do nadcházející sezony v první lize. Útok již dříve posílili Jiří Ondráček, Tomáš Pospíšil, Petr Mrázek a Denis Kindl.

Kompletní statistiky Jakuba Illéše najdete zde