úterý 10. května 2022 | Vojtěch Jurák

Zajímaví hosté a rozvoj dovedností. Berani uspořádali dva kempy

Na Zimním stadionu Luďka Čajky se ve víkendových dnech uskutečnily dva rozvojové kempy, účastníkům se na obou akcích kromě standardního trenérského týmu mládeže věnovalo také několik hostů. V sobotu 7. května na sobě pracovali mladí gólmani, o den později v neděli pak hráči v poli, jejichž program byl zaměřený převážně na defenzivní činnost.

Brankářský kemp


V sobotu obsadili ledovou plochu zimního stadionu mladí brankáři. Pod vedením trenérů Petra Tučka a Luboše Horčičky se věnovali různým typům cvičení, v nichž pracovali například na bruslení, přesunech v brankovišti, na rychlosti nebo na postřehu. Program zahrnoval dvě tréninkové jednotky na ledě a jednu v tělocvičně.

Klukům pomáhali kromě trenérů také brankář A-týmu Daniel Huf a gólmani z juniorky a dorostu. Zajímavým zpestřením byla krátká návštěva Dominika Hrachoviny. Brankář Českých Budějovic, který má i reprezentační zkušenosti, byl v sobotu shodou okolností ve Zlíně, a tak přišel pozdravit a s mladými kluky se vyfotil.

Kempu se zúčastnilo celkem jedenadvacet mladých gólmanů z deseti klubů. Kromě Zlínských dorazili také hokejisté z Uherského Ostrohu, Nového Jičína, Hodonína, Břeclavi, Uherského Brodu, Rožnova pod Radhoštěm, Kroměříže, Uherského Hradiště a Brumova-Bylnice.

Hráčský kemp – „defensive game“


Hned o den později se konal další z klubových programů, tentokrát pro hráče v poli. Svým obsahem byl zaměřený především na defenzivní dovednosti. Na suchu se mladí hokejisté věnovali různým silovým cvičením – trénovali, jak chytře využít svého těla nebo svého postavení pro krytí kotouče či v souboji. Na ledě byla náplň věnována převážně činnosti hráče na modré čáře se zakončením a odebírání puku od mantinelu s následným vyjetím kolem branky. V první fázi šlo hlavně o učení se dovednosti samotné, následně se hráči učili využít tyto dovednosti pod tlakem dalšího hráče nebo přímo v herním cvičení.

Program kempu vedl někdejší obránce Oldřich Horák, který loni působil u juniorky a od nové sezony je asistentem u mužů. K ruce mu byli trenéři mládeže Lubomír Konečný a Ondřej Veselý, dále pak zadáci Adam Burian z juniorů a Daniel Gazda z A-týmu. Také defenzivní kemp se skládal ze dvou tréninků na ledě a jednoho v tělocvičně.

Akce se zúčastnilo celkem čtrnáct hokejistů především z pěti klubů. Nejvíce hráčů bylo ze Zlína, dorazili ale také kluci z Kroměříže, Uherského Hradiště, Vsetína a jeden hokejista byl z Ukrajiny. Děkujeme všem přítomným brankářům a hráčům za účast na kempech.