pátek 06. května 2022 | Redakce

VIDEO: Hrát ve Zlíně byla priorita, klub má nejvyšší ambice, pověděl Jan Bartko

Odchovanec Nového Jičína přišel do Zlína z mezinárodní ICEHL, kde v uplynulé sezoně nastupoval za Znojmo. Obránce Jan Bartko byl v předloňské sezoně v dresu Vsetína druhým nejproduktivnějším bekem první ligy. V Chance lize nastupoval ještě za Frýdek-Místek a během téměř dvou set odehraných zápasů nasbíral více než sto bodů, což je na hokejistu v zadních řadách skvělý počin. Ofenzivně laděný obránce přichází do Baťova města pomoci Beranům k rychlému návratu do nejvyšší soutěže.

Už v mládežnických letech byl vítězný typ. S Třincem slavil dorostenecký a juniorský titul. Teď si přeje vyhrát se Zlínem první ligu, uspět v baráži a zahrát si opět mezi elitou. „Po konci sezony jsem řešil, co dále. Z nabídek bylo prioritou angažmá ve Zlíně a s vedením jsem se domluvil velmi rychle na podmínkách. Přál jsem si hrát tady, neboť klub má nejvyšší ambice v podobě návratu do extraligy. Mým snem a přáním je hrát stabilně extraligu,“ říká pětadvacetiletý Bartko, který má na svém kontě pět startů v nejvyšší soutěži za Třinec.

V loňské sezoně si vyzkoušel hokej na mezinárodní scéně. Působil v rakouské ICE Hockey League (bývalá EBEL), kde ho trénoval uznávaný kanadský kouč Glen Hanlon „EBEL liga se naprosto odlišná, než jsem byl zvyklý z předchozího působení v Chance lize. Vyznačuje se stylem hry nahoru, dolů a hodně se tam bruslí,“ vysvětluje. Znojemští Orli ve čtvrtfinále padli 0:4 na zápasy s favorizovaným Salcburkem, který celou soutěž suverénně vyhrál a v play off neztratil ani jeden zápas.

Jana Bartka čeká v nové sezoně řada atraktivních duelů, po roce zavítá opět na zimní stadion Na Lapači, kde v předloňské sezoně úspěšně působil. „Určitě bude derby se Vsetínem pro všechny zajímavé, hráče i fanoušky. Těšíme se na vzájemné zápasy v bouřlivé atmosféře. Pro fanoušky budou tyto zápasy hodně atraktivní, navíc okořeněné po letech velkou rivalitou,“ těší se na souboje s Valachy.

Berani mají za sebou pod vedením hlavního trenéra Rostislava Vlacha úvodní týden suché přípravy. „Jsem nadšený, jak všechno tady funguje. Tréninky jsou hodně kvalitní, sešla se zde super parta kluků. Věřím, že nám to sedne i na ledě a sezona bude vydařená. Od kondičního trenéra Libora Chytila máme individuální plány. Snaží se každého připravit tak, abychom byli maximálně připraveni na příští sezonu,“ vysvětluje bývalý mládežnický reprezentant.

Další starty přidá Jan Bartko ve zlínském dresu. „Fanouškům chci vzkázat, ať chodí na hokej pravidelně ve velkém počtu, podpoří nás a fandí. Věřím, že se jim hokej v našem provedení bude líbit,“ uzavírá nová posila Beranů.