pondělí 02. května 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani začali na zeleném pažitu na Mladcové přípravu na hokejovou sezonu v Chance lize

Hokejisté PSG Berani Zlín zahájili druhý květnový den přípravu na novou sezonu 2022/23 pod vedením staronového hlavního kouče Rostislava Vlacha. Pro zlínský hokej se jedná o prvoligovou sezonu v Chance lize, neboť po dvaačtyřiceti letech sestoupil z extraligy a na zeleném pažitu fotbalového hřiště na Mladcové zahájil cestu, která by měla být završena návratem do nejvyšší soutěže. Suchá příprava Beranů potrvá devět týdnů až do 1. července. Poté následuje letní dovolená a Berani vyjedou ve druhé polovině července poprvé na led. Nový ročník Chance ligy začne úvodním kolem ve středu 14. září.

Zlínští hokejisté nejprve dorazili ráno do kabiny, kde proběhla úvodní seznamovací schůzka s novým realizačním týmem. Ten dostal po loňské sezoně řadu změn, Vlachovým 1. asistentem se stal osvědčený Juraj Jurík, v pozici asistenta nastoupil teprve jednatřicetiletý bývalý zlínský obránce Oldřich Horák, trenérem brankářů byl jmenován Luboš Horčička. V práci kondičního trenéra pokračuje Libor Chytil. Po úvodním brífinku v kabině už všichni pospíchali na fotbalové hřiště v Mladcové, kde proběhl ostrý start letní přípravy. „Využijeme opět osvědčené tréninkové prostory v nejbližším okolí, tradičně fotbalové hřiště v Mladcové, atletickou dráhu na Stadionu mládeže a k tomu posilovnu na PSG aréně. Chceme trénovat na dvě, případně tři skupiny. Jednak z hlediska věku, ale hlavním důvodem je omezení některých hráčů kvůli zranění. Budou mít odlišný individuální program, aby předešli nespornému riziku obnovení zranění a stoprocentně vyléčili šrámy z minulé sezony,“ pověděl Rostislav Vlach, hlavní trenér PSG Berani Zlín. V suché přípravě se nepočítá s žádným soustředěním, letní dril se uskuteční v nepřerušovaném sledu a Berani hlásí přípravu na novou sezonu výhradně v domácích podmínkách.

Uplynulá sezona se řadě hráčů výrazně protáhla, například čerstvý šampion extraligy Mikuláš Zbořil z Třince ještě před čtyřmi dny hrál finále play off, mistrovský titul ani nestihl pořádně oslavit a už se hlásil ve zlínské kabině. Hned kvarteto hráčů dostalo pár dní volna. „Mají na začátku přípravy úlevu a dali jsme jim pár dnů na dovolenou. S Mikulášem jsme se domluvili, že si dva týdny odpočine a poté se zapojí do přípravy. Jirka Ondráček, Denis Kindl a Daniel Gazda skončili sezonu teprve před pár dny a dostali zhruba deset dní zaslouženého volna, než zahájí ostrý trénink,“ vysvětlil kouč Vlach. Na úvodním tréninku se hlásilo 23 hráčů včetně téměř všech posil. Chyběli jen dva hráči, Valentin Claireaux se připravuje s reprezentací Francie na mistrovství světa ve Finsku a nová posila v obraně Daniel Bukač si plní v těchto dnech studijní povinnosti.

Berani se sejdou po letní dovolené zpět k rozhodující přípravě před startem sezony ve středu 20. července. „První tři dny ještě proložíme přípravou na suchu i v kombinaci s prvním ledem, aby se kluci postupně zapracovali a připravili si novou výstroj před nástupem. V pondělí 25. července začneme přípravu na ledě už naostro,“ zakončil Rostislav Vlach.

Hráčský kádr PSG Berani Zlín v letní přípravě na hokejovou sezonu 2022/23:

Brankáři: Libor Kašík, Daniel Huf, Michal Kořének, obránci: Daniel Gazda, Mikuláš Zbořil, Jiří Suhrada, Jakub Husa, Jan Bartko, Martin Novotný, Daniel Bukač, Tadeáš Talafa, Vojtěch Riedl, útočníci: Valentin Claireaux, Antonín Honejsek, Pavel Kubiš, Bedřich Köhler, Jiří Ondráček, Tomáš Pospíšil, Petr Mrázek, Darek Hejcman, Pavel Sedláček, Denis Kindl, Šimon Frömel, Lukáš Chludil a Dominik Luža.

Přišli: Jiří Ondráček (útočník, HC Motor České Budějovice/extraliga), Tomáš Pospíšil (útočník, BK Mladá Boleslav/extraliga), Mikuláš Zbořil (obránce, HC Oceláři Třinec/extraliga), Petr Mrázek (útočník, LHK Jestřábi Prostějov/Chance liga), Denis Kindl (útočník, Draci PARS Šumperk/Chance liga), Jan Bartko (obránce, Tesla Orli Znojmo/ICE Hockey League), Jakub Husa (obránce, HC RT TORAX Poruba 2011/Chance liga), Daniel Bukač (obránce HC Benátky nad Jizerou/Chance liga)

Fotogalerie