pondělí 02. května 2022 | Vojtěch Jurák

Mladí hokejisté trénovali na kempu ofenzivní dovednosti

Na Zimním stadionu Luďka Čajky se v neděli 1. května uskutečnil jednodenní kemp pro žáky. Pro hráče v poli se jednalo o první akci tohoto typu – v rámci mládežnických programů mohou využívat jednotlivé dovednostní tréninky nebo týdenní kemp v létě, na jednodenní soustředění se však dosud scházeli jen brankáři. Program dne byl zaměřený hlavně na ofenzivní hokejové dovednosti, kempu se zúčastnilo celkem 17 hráčů.

Jednodenní skills kemp se skládal z ranní rozcvičky před stadionem, dvou tréninkových jednotek na ledě a jednoho tréninku v tělocvičně. Na ledové ploše se hráči nejvíce věnovali cvičením, jak se uvolnit s pukem v útočném pásmu a jak si následně vybruslit do ideální pozice pro zakončení.

Program vedl tým zlínských trenérů včetně Lubomíra Konečného, Petra Čajánka nebo Ondřeje Veselého. Na ledě klukům pomáhali také Vojtěch Riedl, Šimon Frömel a Lukáš Chludil, kteří loni patřili k oporám juniorů a letos by měli dostat šanci v A-týmu. Nejpočetnější skupinu účastníků tvořili mladí Berani a jeden ukrajinský hokejista, dorazili ale také kluci z Kroměříže, Uherského Hradiště, Brna a Frýdku-Místku.