pátek 29. dubna 2022 | Redakce

VIDEO: Ambice klubu mě zaujaly, říká útočník Tomáš Pospíšil

Do předsezónní přípravy zlínských Beranů se zařadí hned osm nových tváří. Jednou z nich je také zkušený útočník Tomáš Pospíšil, který si ve své kariéře prošel řadou extraligových klubů a nyní ho čeká nová výzva v podobě boje o návrat mezi elitu.

Třiatřicetiletý forvard by měl patřit mezi výrazné tváře zlínského mužstva v nadcházející prvoligové sezóně. Nechybělo přitom mnoho a v dresu Beranů si zahrál již v minulém ročníku, když se v listopadu rozloučil s Litvínovem. „Když jsem odcházel z Litvínova tak se řešilo, jestli půjdu do Zlína nebo do Mladé Boleslavi. Nakonec to klaplo v Boleslavi,“ osvětluje útočník, který má zkušenosti mimo jiné i ze zámoří.

Ve městě automobilů se mu dařilo, v pětadvaceti duelech nasbíral solidních třináct bodů, nadějně rozběhnutá sezóna pro něj však vinou zdravotních problémů skončila předčasně. „Myslím že zápasy, které jsem odehrál, byly slušné, pak ale v únoru přišlo zranění a sezóna pro mě skončila. Byla to škoda, do Boleslavi jsem šel hlavně na play-off, na které jsem se i těšil a pak mě to hodně mrzelo. Ale takový je sport, nedá se nic dělat,“ vzpomíná Pospíšil na uplynulé měsíce.

Rodák ze Šumperka v extralize odehrál přes 500 zápasů, ve druhé nejvyšší soutěži se naopak minul jen krátce a bude to tak pro něj zcela nová zkušenost. „Nebude to jednoduché, každá soutěž je náročná. Do Zlína ale jdu s tím, že úkol je dostat se zpátky do extraligy a udělám pro to maximum. Věřím, že se to podaří,“ říká odhodlaně.

V nové sezóně jej čeká hned řada atraktivních duelů, dva z nich také na jeho mateřském stadionu, kde si zahrál naposledy před dvanácti lety. „Těším se na to až si po dlouhé době zahraju doma v Šumperku, a také na derby se Vsetínem. Určitě bude vyprodaná hala, jak ve Zlíně, tak na Vsetíně, a bude skvělá atmosféra. A taky doufám, že se nám bude dařit a těším se na bitvy o play-off a o postup,“ uzavírá Pospíšil.