pondělí 07. března 2022 | Redakce

AKTUALIZOVÁNO: Mladí hráči z Ukrajiny jsou ve Zlíně, klub shání chybějící výstroj

Zlínský klub je od úterý 1. března v kontaktu s hokejovým svazem na Ukrajině. Berani nabídli mladým hráčům i jejich rodinám, které postihly hrůzy válečného konfliktu, že jim zajistí převoz od ukrajinských hranic do Zlína, ubytování ve městě, stravu a v případě zájmu i možnost hokejové činnosti v prostorách ZS Luďka Čajky a PSG arény. Ukrajinský svaz nabídku s vděčností přijal, autobus s mladými hráči a jejich blízkými dorazil v sobotu do Zlína. Děkujeme všem, kdo pomáhají.

3. AKTUALIZACE (pondělí 7. března)

Ukrajinské hráče v našem městě můžete podpořit také tím, že v úterý přijdete na extraligový zápas A-týmu proti Pardubicím. Klub se rozhodl výtěžek ze vstupného poslat (prostřednictvím nadačního fondu Cesta ke hvězdám) na podporu této skupiny hokejistů a jejich rodinných příslušníků.

2. AKTUALIZACE (neděle 6. března) – Sháníme výstroj pro hráče z Ukrajiny

Pro hráče (výška 130 cm)
4x kompletní výstroj + brusle vel. 32
1x kompletní výstroj + brusle vel. 33

Pro hráče (výška 132 cm)
1x kompletní výstroj + brusle vel. 34

Pro hráče (výška 135 cm)
1x náloketky

Pro hráče (výška 145 cm)
1x rukavice vel. 10, kalhoty

Pro hráče (výška 160 cm)
1x kompletní výstroj + brusle vel. 42
1x kompletní výstroj (bez bruslí)

Pro hráče (výška 176 cm)
1x holeně, rukavice vel. 13, vesta

Máte nějakou výstroj k dispozici? Nebo alespoň části výstroje? Dejte nám, prosím, vědět.

Kontaktní osoby:
- Tomáš Valášek (tel: 608 500 208, e-mail: valasek@beranizlin.cz)
- Tomáš Jankovič (tel: 737 533 722, e-mail: jankovic@beranizlin.cz)


1. AKTUALIZACE (čtvrtek 3. března) – Ubytování pro hokejisty

Jelikož je situace na Ukrajině velmi vážná a není mnoho času k přemýšlení, je už v těchto chvílích na cestě k hranicím autobus, který přiveze (pravděpodobně v sobotu) celkem 45 osob do Zlína. Do této chvíle se nám podařilo zajistit pro celkem 24 osob (děti a jejich rodinní příslušníci) ubytování a stravu v rodinách, hotelech či jiných zařízeních.

Obracíme se s dotazem a prosbou o pomoc i na vás. Pokud by někdo měl možnost někoho přechodně ubytovat (zatím se počítá s max. 90 dny) a poskytnout tak malým hokejistům a jejich maminkám či babičkám útočiště, ozvěte se nám, prosím. Budeme také vděční i za případné tipy a kontakty na další potencionální ubytovatele nebo ubytovací zařízení. Děkujeme za spolupráci.